4 tipuri de servicii indispensabile soferilor

Ca circulatia pe drumurile publice nu a fost niciodata sigura sau ieftina in Romania, asta e deja un lucru arhicunoscut. Starea drumurilor, alaturi de pretul benzinei, dar si de gradul de civilizatie al soferilor, sunt factori care pe termen lung, fac ca preturile/costurile totale de intretinere si circulatie ale unei masini sa fie destul de mari. Acest lucru nu i-a impiedicat pe unii intreprinzatori sa isi dezvolte afaceri in acest domeniu, bazate pe implinirea nevoilor soferilor. Astfel, au aparut service-urile auto, firmele de tractari auto, scolile de soferi sau firmele care ofera piese de schimb pentru autovehicule.
  • Service-urile auto. Desi mai exista mecanici care efectueaza reparatii la fata locului in cazul vehiculelor imobilizate involuntar, exista cazuri in care fara ajutorul unor instrumente/masini speciale, nu ar putea fi finalizate reparatiile. Utilitatea lor e indiscutabila, indiferent din ce unghi de vedere se pune problema reparatiei masinilor.
  • Firmele de asistenta rutiera. Activitatea lor principala se bazeaza pe oferirea unor servicii de tractari auto dar si de acordare a asistentei rutiere in cazul autoturismelor care nu mai pot fi miscate din locul de unde au fost imobilizate. Astfel de servicii sunt indispensabile, in special pe arterele aglomerate, acolo unde orice defectiune care duce la imobilizarea unei masini pe carosabil poate perturba serios fluiditatea traficului.
  • Scolile de soferi. Utilitatea lor este fara indoiala indiscutabila. Fara existenta unor astfel de scoli de soferi (indiferent ca sunt particulare sau de stat), nu s-ar mai putea vorbi de circulatia pe drumurile publice, intrucat nimeni nu ar avea permis de conducere.
  • Magazinele de piese de schimb. Indiferent ca vorbim de piese micute –in genul bujiilor sau al pedalelor – sau de piese marii sau de accesorii – in genul troliilor cumparate de firmele de tractari auto Bucuresti sau de cauciucuri, utilitatea magazinelor de piese de schimb este la randu-i indiscutabila. Fara piese de schimb functionale, circa 90% dintre cazurile care se prezinta la service-urile auto nu ar putea fi rezolvate/finalizate.