Cum sa treci de proba scrisa si sa-ti iei permisul auto

Suntem obisnuiti inca de mici sa dam tot felul de teste, insa abia ajunsi la adolescenta am intalnit termenul “examen”, odata cu examenul de bacalaureat. Apoi au urmat multe altele in timpul facultatii si usor, usor am inceput sa ne familiarizam cu aceasta metoda.
 
Am constatat insa ca, examenle nu se sfarsesc odata cu parasirea sistemului de invatamant ci ca , de-a lungul vietii suntem supusi mai multor examene, fie ca e vorba de unele scrise sau de unele psihologice, emotionale. Un examen pe care il putem da, fie cum am implinit varsta de 18 ani, fie atunci cand ne simtim pregatiti sau o necesitate ne-o impune, este cel pentru permisul auto. In ce consta cheia succesului in ceea ce priveste promovarea acestui examen? Cred ca in primul rand trebuie sa inveti foarte bine legislatia rutiera. Poti achizitiona o carte dupa care sa te ghidezi sau o poti imprumuta de la un prieten. Important este sa te dedici procesului de invatare, sa nu te lasi pe tanjeala, sa cauti cat mai multe cai de a retine rapid tot ce tine de partea teoretica. Ai atatea mijloace de informare la dispozitie incat e imposibil sa nu reusesti sa promovezi daca iti propui asta cu adevarat. Pe diverse site-uri poti gasi o multime de chestionare auto pe care le poti completa pana cand ti se imprima totul in memorie si nu mai exista nicio intrebare neclara sau nedeslusita.
 
In momentul sustinerii examenului incearca sa te concentrezi cat mai mult pe ceea ce ai de facut. Nu te grabi, timpul ce iti este pus la dispozitie este chiar mai mult decat ai nevoie pentru a raspunde la toate intrebarile, asa ca nu te ingrijora ca nu te vei incadra in timp. Citeste cu atentie fiecare intrebare si nu vei da gres. Este foarte important sa ai mintea limpede in momentul in care dai examenul asa ca incearca sa te duci odihnit la aceasta proba. Daca nu te simti pregatit si ai impresia ca nu stapanesti foarte bine ceea ce ai studiat, alege o alta data pentru a sustine examenul.

Unde platesti factura la telefon?

Azi am fost sa-mi platesc factura la mobil. Pana acum mergeam din placere, ca stiam ca nu stau mult. In maxim 5 minute cu tot cu stat la coada rezolvam plata facturii. Asta pana azi. Luna trecuta magazinul inca nu era mutat, intr-o zona mai la vedere ca sa zic asa, era undeva intre blocuri, si ma gandesc ca jumatate din astia care vad acuma magazinul, isi plateau factura la sediul central, adica asa cum se zice la noi, la Orange-ul mare.

 Acuma s-a mutat fix pe bulevard. Nici prin gand nu imi trecea ca o sa fie magazinul plin ochi, oamenii stateau la coada ca pe vremea lui raposatu. Asa ca azi fiind ultima zi de plata a facturii -nu nu era factura mea- era musai sa stau. Si dupa asta trebuia sa merg si dupa pice la cresa. Mie niciodata nu mi-a placut sa stau la coada. Insa, cand mai vad si ca vanzatorii sunt niste ametiti, imi venea sa urlu acolo in magazin.
 
Erau  doi vanzatori, 2 randuri. Si in loc sa se organizeze putin, mai exact unul sa se ocupe de abonamete, vanzari telefon, explicat la prosti cum sa-si foloseasca o cartela, si altul sa preia plata facturilor, ei se ocupa de tot. Adica amandoi vanzatorii. Asa ca stau 10 oameni la coada, oameni care vor doar sa-si plateasca un amarat de abonament, si in fata ta, mai sunt inca 5, toti, dar toti, carora le trebuia un telefon. Daca nu era ultima zi, nu as fi stat in ruptul capului. Noroc ca si-a deschis o doamna gura, si le-a sugerat frumos sa se organizeze altfel, sau sa mai angajeze un om.
 
Prin urmare am stat mai mult de jumatate de ora sa platesc o amarata de factura, si am si intarziat dupa pice la cresa. Oribila zi in orice caz!

Cum asortezi bijuteriile de argint

Bijuteriile de argint, trebuie asortate corect cu vestimentatia

Bijuteriile de argint reprezinta intotdeauna o noua si uimitoare provocare in ceea ce priveste imaginatia unei femei, astfel unii dintre noi pot ramane extrem de uimiti de felul in care o femeie poate sa asorteze bijuteriile ei preferate din argint. De asemenea, pe langa multitudinea de femei care asorteaza foarte bine aceste bijuterii, exista si persoane de sex feminin care asorteaza bijuteriile de argint total nepotrivit cu tinuta sau cu statutul lor. Bijuteriile de argint sunt acele elemente care dau viata si culoare atat tinutei, cat si personalitatii femeii, iar de cele mai multe ori acestea creeaza o stare de confort atat psihic cat si fizic. Doamnele si domnisoarele care sunt pasionate de accesorizarea lor cu diferite bijuterii fie din argint, aur, sau alte metale extrem de pretioase, trebuie sa stie ca nu este prea bine din punct de vedere estetic, sa poarte mai multe tipuri de bijuterii in acelas timp, de exemplu aur cu argint.

Cum sa asortezi bijuteriile de argint

Daca sunteti o fire mai vulcanica si mai indrazneata, atunci trebuie neaparat sa aveti in vedere 3 zone ale corpului care trebuie asortate cu aceste bijuterii din argint, deoarece aceste accesorii va vor scoate cu siguranta in evidenta si veti fi extrem de apreciate de catre majoritatea barbatiilor si nu numai. Prima zona a corpului careia trebuie sa-i acordati o atentie deosebita este zona gatului, iar in acesta zona cele mai potrivite bijuterii sunt indicate a fi colierele si cerceii. Aceste accesorii pun in evidenta frumusetea deosebita a femeii si de asemenea, scot in evidenta atat un decolteu bine conturat si de bun simt, cat si o coafura delicata si minunata. Este bine de precizat ca purtarea ambelor accesorii la un eveniment nu este chiar indicata, specialistii din acest domeniu sunt de parere ca purtarea separata a lor este mult mai bine vazuta. O alta zona a corpului pe care femeile o accesorizeaza destul de des cu bijuterii de argint si nu numai, este zona mainilor. Spre deosebire de alte zone ale corpului, acesta zona poate fi accesorizata cel mai mult, atat cu difertie inele cu pietre pretioase cat si cu bratari avand diverse semnificatii.

Accesoriile mainiilor nu consta doar in bratari si inele extrem de scumpe si cochete ci si in purtarea unui ceas, menit sa scoata in evidenta o manichiura perfecta. In aceasta parte a corpului combinatiile de bijuterii sunt multiple si se pot face astfel: un inel cu o bratara, o bratra cu un ceas, un inel indraznet cu un ceas cochet, etc. Zona picioarelor este considerata ca fiind una dintre cele mai sarace zone ale corpului care pot fi accesorizate cu diferite bijuterii din argint. In cadrul acestei zone, de regula se pune accent mare pe incaltariile pe care doamnele le poarta, iar pentru a fi cat mai vizibile acele incaltari este recomandat sa fie purtate impreuna cu o fustita sau cu niste pantaloni scurti, tinuta trebuie sa fie in asa fel incat sa nu acopere incaltariile pe care doamnele le poarta.


Oameni cu suflet mare

Am vazut azi la stiri, povestea unui batranel, care si-a pierdut portofelul cu banii. Megea omul la piata si ca sa se mai odihmeasca putin s-a asezat pe o banca. Si saracul si-a uitat acolo borseta. Borseta in care avea atat actele cat si banii. Cam vreo 300 ron. Zicea el ca erau putinii bani care ii mai avea in casa. Era asa de trist sarcul ca plangea, cand povestea ce a patit.

M-am bucurat tare sa aflu ca o doamna i-a gasit borseta si a dus-o la politie. Iar batranelul si-a recuperat banii si actele. Ce m-a impresionat insa cel mai tare pe mine, a fost faptul ca atat batranul cat si sotia dansului, voiau neparat sa o recompenseze pe doamna respectiva. Erau atat de fericiti si isi doreau asa mult sa o cunoasca pe doamna salvatoare! Mi-as dori ca in cele din urma sa o intalneasca pe tanti, si de ce nu sa devina prieteni.
 
Voi ce a-ti fi facut daca erati in locul doamnei? Avand in vedere ca avea buletinul in borseta, probabil ca nu m-ar fi lasat inima sa imi insusesc banii aia, dar daca nu era nici un act... Atunci poate ca nici nu m-as fi gandit sa inapoiez borseta. Da, e urat din partea mea, dar oare cati dintre noi mai fac in ziua de azi fapte bune? Din pacate, prea putini.