Madrid - locul unde cultura, shopping-ul si distractia se imbina perfect

Pentru multi iubitori de distractie, Madridul s-ar putea sa nu fie o optiune, pentru ca pare un oras cultural, mai potrivit pentru cei interesati de istorie si cultura, decat pentru cei care doresc destinatie efervescenta si plina de viata. Insa Madrid este unul dintre orasele din lume care le are pe toate - istorie, cultura, viata de noapte, iar pentru femei, multe magazine, mall-uri si centre comerciale.

Dar ce poti face in Madrid? Fiin un oras atat de ofertant, ti-ar trebui mai multe zile pentru a-l descoperi in amanunt. Dar, indiferent ca alegi un City Break Madrid sau o vacanta de cel putin o saptamana, nu trebuie sa ratezi:
 -  Palatul Regal, unul dintre cele mai impresionante palate din Europa, care are peste 2000 de camere luxoase, dintre care doar 50 sunt deschise pentru public.
- Plaza Mayor, o piata rectangulara, cu o arhitectura uniforma, foarte populata de turisti, care seamana cu Piara Vosgilor din Paris.
- Parque del Retiro, un parc plin de muzicanti, jongleuri. pictori, ghicitori si tot felul de artististi stradali, perfect pentru familii cu copii.
- Pentru o adevarata opera arhitecturala, vizitati Gran Via, care e o adevarata expozitie de arhitectura a secolului 20, dar unde puteti gasi si foarte multe magazine, hoteluri si restaurante.
Daca doriti sa luati pulsul orasului, trebuie sa stiti ca Madridul este plin de restaurante, cafenele, pub-uri si cluburi, iar dupa 9 seara, toate acestea sunt pline de localnici si turisti. Cele mai potrivite pentru distractie si muzica buna sunt Plaza de Dos Mayo sau strazile Paseo sau Castellana, iar daca mergeti in sezonul estival, aveti toate sansele sa vedeti petreceri in aer liber, unde oamenii danseaza nestingheriti. Cateva dintre cluburile cele mai renumite din Madrid sunt Corral de la Moreria, unde puteti vedea dansatori profesionisti de flamenco, cluburile din Cartierul Chueca, daca doriti sa dansati si sa va distrati pana dimineata sau Madrid Arena, daca sunteti pasionati de muzica electronica si doriti sa ascultati DJi celebri.

Oferte pentru city break-uri in Madrid gasiti tot timpul, iar unele dintre cele mai bune le gasiti pe sobisturism.ro. Madrid-ul este un oras de vizitat oricand, insa daca va doriti cunoasteti adevaratul spirit al spaniolilor cu sangre caliente, cel mai bine ar fi sa il vizitati in sezonul estival.

Calatoriile interdimensionale-cateva relatari incredibile

Proiectul Montauk. Proiectul Montauk a urmat Experimentul Philadephia, avand drept scop gasirea unei tehnologii prin care vasele sa devina invizibile si sa nu poata fi detectate de orice radar. Experimentele secrete ale Guvernului american au dat roade in 1943, cand vasul Eldridge a devenit invizibil si a fost teleportat tocmai pe coasta Nortfolk, Virginia. Totusi, finantarea experimentul s-a oprit cand echipajul din Experimentul Philadelphia s-a injumatati dupa teleportarea pret de cateva secunde-oamenii mureau subit, innebuneau definitiv, ardeau de vii, erau carbonizati de campuri magnetice extraordinare si forte uriase… Fascinatia teleportarilor si calatoriilor interdimensionale a fost intr-atat de puternica pentru oamenii de stiinta, incat, in 1960, Proiectul Montauk a fost reluat. Dr. John von Neumann, seful proiectului, si-a propus sa studieze schimbarile psihologice ale celor care participau la experimente si sa determine de ce Experimentul Philadelphia a fost un esec. Potrivit studiilor, oamenii se nasc cu un punct temporal de referinta strans legat de electromagnetismul Pamantului. De aceea, in cazul teleportarii vasul, oamenii innebuneau sau mureau-punctul temporal de referinta disparea subit si corpul uman nu mai gasea altul sa se orienteze… Von Neumann a reusit pana la urma se creeze un Pamant simulat pe calculator si sa altereze acest punct temporal de referinta. Conform documentelor, doctorul a reusit sa trimita oameni in universuri paralele fara alte repercusiuni. In 1967, Congresul a oprit experimentul, temandu-se de controlul mintii umane folosit in alte scopuri „necunoscute”.
Oamenii umbra. Conform lui Einstei, sunt patru dimensiuni-trei ce tin de spatiu si una ce tine de timp cu abilitatea speciala de a curba lumina. Stephen Hawking a mers si mai departe, intrebandu-se daca nu cumva exista si alte dimensiuni ale universului. Cu toate astea, potrivit propriei teorii, materia si lumina sunt limitate de catre „membrana” dimensiunii, de unde si imposibilitatea de a calatori interdimensional. Dar, pentru ca exista „curbarea luminii”, putem vedea alte galaxii si dimensiuni la fel cu si altii ne pot vedea propria dimensiune. La jumatatea anilor 1990, o fetita din Massachusetts a pretins ca se intalnea de multe ori cu oamenii-umbra, niste entitati ciudate, fara corp fizic, sub forma de umbre. Cand a dormit pentru prima data intr-o camera noua, fetita a spus ca a vazut pe perete o umbra foarte inalta si ciudata. Spre surprinderea ei, umbra „s-a dezlipit” de perete si a umblat prin camera purtand ochelari. Langa dulapul ei mai erau inca trei oameni-umbra iar o umbra cat camera a lasat-o intr-un intuneric terifiant; asa ca s-a dus fuguta in camera bunicilor ei. Peste ani, fetita care acum era femeie in toata regula a povestit ca acele fiinde erau, poate, fiinte din alte dimensiuni care o vedeau pe ea tot ca pe o umbra-erau pur si simplu calatori prin univers…

Stilul invitatiei in acord cu stilul nuntii

Targurile de nunti care au loc anual, revistele de profil, cele cateva agentii profesioniste de organizare de nunti, toate sunt instrumente foarte utile celor ce vor sa isi organizeze nunta de vis. Iar pentru ca o nunta de vis inseamna orice de la rochia de mireasa mult visata, flori superbe si o atmosfera de neuitat, pana la perfectiune in orice detaliu avem nevoie intotdeauna de informatii despre tendintele in domeniu si in acelasi timp de o organizare ca la carte.

Acest duo esential este valabil si la capitolul invitatii de nunta, pentru ca daca este important sa stim ce tipuri de invitatii se mai poarta, la fel de mult conteaza si sa stim sa le asortam la tema generala a nuntii si sa stim cum si cand sa le trimitem invitatilor. Invitatia este primul indiciu pe care oaspetii pe care ii asteptam la nunta il vor avea despre evenimentul la care sunt invitati. De asemenea, felul in care le trimitem aceasta invitatie va fi foarte important pentru ei. Invitatia va spune cat de formal este un eveniment, daca va fi vorba despre o ceremonie eleganta sau despre una mai casual, mai relaxata.

Locatia si momentul din zi in care va avea loc petrecerea, de asemenea, vor fi importante pentru a sti ce stil de petrecere va fi. Un salon de evenimente si o petrecere programata pentru seara vor da de inteles ca este vorba despre un eveniment elegant si de asemenea vor lasa invitatii sa inteleaga ca tinuta necesara este una de seara. Pe de alta parte, un eveniment programat in miezul zilei, la o terasa de vara sau intr-un spatiu verde, vor transmite invitatilor ca este un eveniment mai relaxat, la care pot adopta si o tinuta mai casual, desi deosebita. Iata de ce atunci cand alegem un stil de invitatii din oferta www.invitatiioriginale.ro este important sa tinem cont de tipul de petrecere pe care il organizam.

Cele mai infricosatoare cazuri de poltergeist (IV)

Cazul Carole Compton. In multe cazuri, fenomenele de tip poltergeist sunt „produse” la nivel subconstient de o persoana care poseda abilitati psihokinetice. Atunci persoanele respective pot misca lucruri cu puterea mintii fara sa fie capabili sa-si controleze reactiile… Cam asta se pare ca a patit si Carole Compton. Pe la inceputul anilor 1980, Carole lucra ca dadaca in Italia, insa lucrurile nu au mers asa cum si-ar fi dorit. La prima familie unde a fost dadaca, undeva intr-o locuinta de vancanta din Alpi, un tablou a cazut de pe perete exact atunci cand ea a trecut pe langa el. La reintoarcerea parintilor copilului, in jurul casei au inceput sa apara focuri din senin, ba chiar si in camera fiului lor. Asa ca dadaca a fost concediata.
A urmat familia Tonti, unde a avut aceleasi necazuri-focuri apareau prin casa din nimic, lucrurile cadeau, se spargeau, focul aparea chiar si in camera fiicei lor in varsta de doar trei anisori. Familia Tonti a chemat politia iar Carole a fost acuza de incendiere si tentativa de omor. Procesul a fost un circ mediatic imens, bunica fetitei familiei Tonti acuzand-o ca e vrajitoare iar membri ai comunitatii catolice s-au adunat in fata locului unde se desfasura procesul cu cruci in mana si au spus rugaciuni. Guy Lyon Playfair, un cunoscut parapsiholog englez specializat in poltergeist s-a oferit sa vina sa o apere. Procesul a durat 16 luni, timp in care Compton a stat in inchisoare (nimeni nu a vazut-o punand foc undeva, asa ca totul a mers foarte greu). A fost acuzata pana la urma de incendiere iar judecatorul a considerat ca cele 16 luni petrecute in inchisoare sunt suficiente si a fost eliberata. Intoarsa in Marea Britanie, Carole a scris o carte despre experientele ei: „Superstition: The True Story Of The Nanny They Called A Witch”. Cartea a avut un succes neasteptat, Compton castigand binisor din vanzarea ei si din aparitiile in presa sau in lumina reflectoarelor. Fenomenele stranii care au „urmarit-o” in Italia au continuat si in Marea Britanie, insa la o intensitate mai mica. Intr-un final, ea a invatat sa le controleze-ulterior au incetat total pe la varsta de 60 de ani, dupa mai bine de 45 de ani in care au chinuit-o si i-au inspaimantat pe cei din jurul sau.

Ce trebuie sa ai in bagajele in vacanta

Pleci in vacanta, ti-ai facut bagajele, insa nu intotdeauna stii ce trebuie sa contina o geanta de voiaj piele pentru a avea un concediu fericit, ferit de intamplari neprevazute. Din obisnuinta, ne umplem geanta de voiaj piele cu fel de fel de haine, produse cosmetice ori de ingrijire corporala, dar uitam sa luam in calcul acele lucruri marunte care, in caz de urgenta, pot face diferenta. Din acest motiv este bine sa ne alcatuim un kit de vacanta care sa contina cateva lucruri indispensabile unui concediu reusit.

Iata, cateva din aceste lucruri utile pe care le poti lua cu tine in concediu.
In primul rand, fa-ti o trusa medicala de urgenta special conceputa pentru geanta de voiaj piele. Aceasta ar trebui sa contina antiinflamatoare, pastile impotriva durerii, fase sterile, pansamente si alcool medicinal. O mare parte dintre populatia care pleaca in vacanta nu se gandeste si la riscurile care se supun atunci cand aleg sa mearga la mare sau la munte, de aceea uneori, aceasta trusa medicala isi poate gasi utilitatea, fie ca ati zabovit prea mult in soare, fie ca aveti copii care s-au accidentat, jucandu-se.

Daca alegi o geanta de voiaj piele de umar, nu uita de servetelele umede si gelul antibacterian.
Pe tot parcursul drumului acestea se dovedesc a fi folositoare in cazul in care alegi sa te deplasezi cu masina, putandu-le folosi inainte de a manca ori chiar pentru indepartarea eventualelor pete de mancare.

Un alt lucru care nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta de voiaj piele sunt acele de siguranta. Acestea se dovedesc a fi cu adevarat utile in cazul in care ti se strica vreun fermoar ori pierzi un nasture de la o bluza ori sacou. De asemenea le poti folosi si pentru ajustarea unei rochii pe care o poti cumpara ca suvenir din locul de unde-ti petreci concediul.

In cazul in care ai bifat toate aceste lucruri pentru kitul de vacanta, insa te intrebi de unde poti achizitiona geanta de voiaj piele potrivita si  de calitate, poti opta sa accesezi site-ul  www.grandprix-originals.ro, unde vei gasi genti de calitate la preturi rezonabile.

Muzele marilor genii

Muzele erau fiicele zeului suprem Zeus si ale titanidei Mnemosyne. Erau protectoarele artelor si mai tarziu ale stiintelor. Cuvantul muzica vine de la ele. La inceput, era o singura muza, care ii inspira pe poeti si pe muzicieni si care era invocata de acestia de fiecare data la inceputul operei. Ambele epopei ale lui Homer, Iliada si Odiseea, incep cu o invocare a muzelor.
Poetul Hesiod, care a trait la putina vreme dupa Homer mentioneaza noua muze care locuiau pe muntele sacru Helicon si care i-au oferit o muzica minunata. El descrie muzele ca pe niste fete fermecatoare care danseaza cu gratie si canta cu vocile minunate. Hesiod crede ca muzele se nascusera pe muntele Olimp sau pe muntele Pieria si ca au continuat sa traiasca acolo.
Muzele si Apollo au oferit muzica oamenilor pentru ca muritorii sa poata uita de griji si suparari. Dupa Hesiod numele muzelor erau Euterpe, Thalia, Melpomene, Terpsichore, Erato, Polyhymnia, Utania si Calliope.
Caliope era cea mai importanta dintre ele deoarece era muza poeziei si a elocventei. Clio era muza istoriei; Euterpe era muza muzicii, invatatoarea flautului dublu; Thalia era muza comediei; Melpomene era muza cantului armoniei muzicale si a tragediei; Terpsichore era muza dansului; Erato era muza poeziei lirice si erotice; Polyhymnia era muza poeziei si muzicii sacre dar si a retoricii si pantomimei si astrologiei.
Muzele cantau la banchetele zeilor de pe muntele Olimp acompaniate de lira mentorul lor, zeul Apollo. In ciuda tuturor darurilor cu care muzele au coplesit omenirea existau cantece care ascundeau intentii malefice. Pyreneus, un monarh  trac brutal le-a invitat o data pe muze in palatul sau sa se adaposteasca de o furtuna si a incercat apoi sa le agreseze.
 Din fericire muzele aveau aripi si au reusit sa scape destul de usor. Pyreneus a incercat sa le urmareasca dar a cazut de pe acoperisul palatului sau, gasindu-si moartea. Ca si Apollo muzele se lasau convinse sa participe la concursuri muzicale alaturi de muritori. Cele noua fiice ale regelui Pieros Pieridele, pretindeau ca stiu sa cante mai bine decat muzele si au propus o intrecere cu acestea cu un juriu alcatuit din nimfe. Nimfele au acordat premiul muzelor dar s-a devedit ca Pieridele nu stiau sa piarda. Ele au incercat sa le loveasca dar au fost transformate in cotofele galagioase. Cantaretul trac  Thamyris care se lauda ca poate canta mai bine ca muzele a fost pedepsit de catre acestea cu orbirea si pierderea memoriei.

Despre sabloanele pentru unghii

Cu ajutorul sabloanelor se construiesc unghiile false cu gel sau cu acryl. Acestea se aplica in prelungirea unghiilor ca extensie. Sabloanele ajuta la crearea unor unghii de dimensiuni mari sau medii, in functie de preferintele fiecarei femei.

Sabloane unghii – pentru unghii false perfecte

Unghiile false se construiesc foarte usor cu ajutorul sabloanelor. Pentru ca unghia sa fie perfecta este absolut important ca sablonul sa fie perfect fixat in prelungirea unghiei naturale. In cazul in care sablonul nu este fixat bine, gelul se va pune stramb, gresit si, dupa ce s-a intarit, unghiile create nu se vor vedea bine deloc.

Exista mai multe variante de sabloane pentru unghii false, pentru toate preferintele si toate gusturile. Asadar, poti opta pentru sabloane patrate, rotunde, de unica folosinta, refolosibile, in forma de albina, in forma de fluture, sabloane gradate pentru constructia unghiilor false cu gel si acryl, sabloane pentru unghii dreptunghiulare, sabloane de constructie unghii false stiletto, sabloane cu doua capete care permit construirea de forme diferite, etc.

Sabloanele de unica folosinta se folosesc foarte usor, materialul nu adera la acest sablon, se fixeaza usor si rezultatul este o unghie perfecta. Un set poate sa contina 500 de sabloane de unica folosinta. Sabloanele pentru unghii care se pot reutiliza sunt cele realizate din teflon. Sabloanele care se pot refolosi raman intr-o stare foarte buna si, intotdeauna, se obtine o unghie perfect construita.

Sabloanele de calitate se lipesc foarte bine si raman fixe pe toata durata lucrului.

Pentru a obtine o manichiura perfecta apelati cu incredere la profesionisti. Chiar daca va descurcati sa obtineti o manichiura de invidiat, intotdeauna este loc de mai bine. Si cu acest lucru se ocupa adevaratii profesionisti care va pun in evidenta manichiura si care va ajuta sa obtineti exact modelele dorite si manichiura adaptata personalitatii dumneavoastra. Cu ajutorul unghiilor false va veti bucura de perfectiune si de cele mai reusite modele de unghii. De asemenea, cu ajutorul unui lac de unghii adecvat si in tendinte, veti da un plus de valoare intregului dumneavoastra aspect, fie ca va aflati la birou, intr-o zi obisnuita, fie in cadrul unui eveniment select, unde trebuie sa va evidentiati prin bun gust si rafinament.

Stii sa conduci o echipa?

Depinde ce echipa. :)))) Buna asta: )))). Eu nu stiu sa conduc nicio echipa. Cel putin asta cred. Nu am condus in viata mea o echipa. Insa as vrea sa invat. In special sa conduc o echipa la locul de munca. Asta chiar mi-ar placea. Nu as lasa pe nimeni sa se linguseasca pe langa mine si i-as pune la punct pe cei care ar lenevi. Am vazut la mine la munca cum se conduce o echipa. Cine se linguseste mai bine pe langa sefa, aia devina placuta si prietena cu sefa. Treaba asta nu o suport de nicio forma. Echipa mea s-ar baza doar pe competentele profesionale si pe nimic altceva. Probabil cam peste tot e asa. Curios lucru. As vrea sa stiu cum isi conduce un director de multinationala o echipa. Cum o coordoneaza. Sau doar sta si vorbeste la telefon? Sau are si el o mana dreapta? Dar, daca stau sa ma gandesc bine, nu as conduce bine o echipa nici macar la un concurs. Asa cum e asta,  gen Masterchef. Ca pana si acolo trebuie sa fie un sef de echipa. Eu as fi pierduta din start. Nu-mi place sa dau ordine, si nu-mi place sa ma cert. Ca sa fi un bun sef trebuie sa stii sa iti impui punctul de vedere. Si eu nu stiu sa fac asta. De multe ori las de la mine si gata. Se linistesc apele, una doua. Poate as fi o patroana buna :)))) In firma mea fac ce vreau. Glumeam :).

Convectoarele electrice

Cum alegi sa iti incalzesti locuinta si ce anume trebuie sa aplici in anumite cazuri, atunci cand vezi ca pe piata sunt tot mai multe variante, insa nu stii care este cea potrivita pentru tine? Desigur ca unii considera ca centralele electrice sunt mai avantajoase, altii cred ca cele pe gaz, insa cei mai multi, daca ar avea sansa, probabil ca ar alege sa se incalzeasca la o soba cu gaz sau pe lemne, unde cel mai probabil caldura ar fi dispersata intr-o incapere foarte mare si nu ar mai fi nevoie de nimic altceva in plus.

Cand luam insa in calcul si variante de convectoare electrice, shop-einstal.ro, trebuie sa ne dam seama ca avem la dispozitie variante de incalzire ieftine si usor de instalat, usor de folosit, cu preturi de pornire de la chiar mai putin de 200 de lei. La ce sunt insa bune convectoarele electrice si de ce sa le alegem, se pare ca prea putini realizeaza, mai ales in cazul in care au deja o centrala electrica in casa. Ideea este ca in cazul celor care au camere foarte mari si cu pereti inalti, oricat de mare ar fi caloriferul alimentar prin intermediul unei centrale electrice, spatiul este mult prea multe de acoperit, iar toata caldura ce se va ridica peretii superiori au camerei, va fi multe prea sus. Astfel ca daca folositi convectoare electrice de perete se poate incalzi mai bine locuinta sau camera respectiva si in plus ele sunt destul de economice.

Desigur ca si centralele electrice au avantajele lor, insa cand vine vorba de convectoare electrice ne putem referi la o incalzire de natura superioara care poate sa vina in sprijinul incalzirii de baza, iar ea poate sa fie facuta la 1000 de W, tinand seama de capacitatea fiecarui dispozitiv achizitionat in parte.

Vise despre oameni

Oamenii sunt peste tot. Sunt diferiti. Sunt frumosi si vreau sa cred ca sunt sensibili. Mi-ar placea sa fim toti oameni mai buni. Sa ajutam acele sufletele chinuite, care nu au ce pune pe masa. Insa sunt putini acei oameni. Sau poate nu ii vedem noi. As vrea ca atunci cand merg pe strada, sa vad mai multi oameni zambind, sa vad mai multi oamnei fericiti.
        
Nu ar fi frumos, oare sa zambim mereu? Am observat ca de obicei, cand treci pe langa cineva care canta, ti se pare ciudat. Dar cu toate astea, zambesti si tu. De ce? Fiindca iti da o stare de spirit pozitiva. Si mie mi s-a intamplat asta. A trecut o domnisoara pe langa mine cantand. La inceput m-am uitat la ea mirata, apoi, am inceput sa zambesc. Si mi-a placut. Oamenii,  in general, sunt prea stresati, prea ganditi, sunt tristi. Si eu sunt asa, insa, incerc sa ma bucur de momentele frumoase ale vietii. Da, probabil cei mai multi dintre noi, suntem prea impovarati financiar. Dar, toate astea au o rezolvare intr-un fel sau altul.

Viata asta e asa de frumoasa! Si eu imi doresc sa merg intr-un concediu de vis, dar nu-mi permit! Nu-i nimic, concediul acela poate fi acasa, langa copiii, si langa sotul meu. Poate fi chiar mai frumos. Nu are rost sa ne gandim la ce a fost, trebuie sa traim fiecare zi, cu bucurie. Doar in acest fel, viata noastra poate fi mai frumoasa. Unii veti spune ca viata e grea, da asa este! Nimeni nu a spus ca viata este usoara. Dar, depinde doar de noi cat o facem de frumoasa. Vreau sa cred, ca daca vom zambi mai mult si mai des, viata noastra va fi mai colorata, mai plina de bucurie si de veselie!

De ce sa angajezi un decorator pentru amenajarea unui apartament

Vazut pe  newtown.ro, placut si cumparat unul dintre spatioasele apartamente 5 camere Bucuresti. Dar cum il decorezi? Grea intrebare pentru multi proprietari care isi doresc sa locuiasca intr-un mediu frumos si modern, conform ultimelor tendinte. Angajarea unui designer de interioare este o decizie inspirata daca tocmai ai facut o investitie importanta. Aparent orice persoana poate decora un apartament, insa atunci cand incepi acest procedeu poti sa constati ca nu ai inspiratie ori pur si simplu nu poti sa combini armonios culorile si stilurile. O alta problema este lipsa de timp.

Deja incepi sa intelegi cum te poate ajuta un decorator pentru apartamente 5 camere Bucuresti, dar iata cateva motive care sa te convinga pe deplin ca ai nevoie de ajutor pentru decorare. Sau dimpotriva, ca te poti descurca singura.
Economia de bani este unul dintre cele mai putin (re)cunoscute avantaje care pot sa intre odata cu decoratorul in casa ta. Conceptia adanc inradacinata ca angajarea unui specialist este un adevarat effort financiar este gresita si te poate face chiar sa pierzi timp si bani, incercand diverse stiluri pe cont propriu. Diversi specialisti au diverse tarife si poti gasi persoana ideala, care sa te ajute sa isi amenajezi apartamentul asa cum vrei.

Evaluarea profesionala a casei si a elementelor de design poate creste valoarea unor apartamente 5 camere Bucuresti. Acest fapt se datoreaza planului facut de catre designer la vizualizarea casei. Avand un plan concret, amenajarea va fi mult mai usoara si va decurge mai simplu, eventual etapizat.

Gasirea rapida a furnizorilor te va scuti din nou de cheltuieli si timp pierdut: designerii care au mai lucrat au deja formata o retea de furnizori si stiu de unde sa cumpere diverse mobile ori alte elemente de stil. In plus, pot sa beneficieze de diverse reduceri pentru fidelitate. Un alt aspect care te avantajeaza atunci cand lucrezi cu un designer este lucrul cu un buget limitat si obtinerea unui efect UAU! Tu ai vazut la o vizionare ale unor apartamente 5 camere Bucuresti un pat rotund superb, iar gazda ti-a spus de unde l-a cumparat: o firma de renume, desigur. Ei bine, designerul va sti sa cumpere acelasi pat la o fractiune din pretul dat de gazda ta.

Designerii profesionisti stiu sa jongleze cu diverse elemente din apartamente 5 camere Bucuresti pe care tu le treci cu vederea. Astfel, holul tau banal se poate transforma intr-un coridor iluminat feeric, tranzitie dintre camere si dependinte. Folosindu-si creativitatea si experienta, un designer poate sa-ti transforme locuinta intr-o casa de vis, deoarece un profesionist stie sa observe detalii ale unor apartamente 5 camere Bucuresti pe care tu nu le vezi. Iar dupa observatie, se trece la amenajare.

Dupa ce ai citit acest articol poti hotari cu certitudine in ce tabara te afli: vei angaja un decorator profesionist sau vei miza pe minunata ta personalitate si creativitatea dezvoltata pentru a-ti decora locuinta.

Vreme ploioasa

Nu imi place vremea urata. Ma plictiseste, ma face sa dorm. Nu prea am ce face in casa pe o vreme din asta mohorata. Poate doar sa citesc, dar mi-am pierdut si din placerea asta, din pacate. Uneori, imi placea sa stau, sa privesc cum ploua, cand eram la tara. Ma uitam, cum tuna si cum fulgera si eram de-a dreptul fascinata. Apoi dupa ce ploaia se oprea, vara fiind, mergeam desculta prin curte si ma simteam atat de libera si de linistita.
       
Acum insa, vremea ploioasa, imi da o stare de tristete si de singuratate. E asa urat, cand totul se intuneca, cand bate vatul, de fapt vijelia, si cand ploaia turbata, se bate de geamul casei tale. Ai impresia ca vine sfarsitul lumii, si nu imi place. Si daca mai ai si copii, pe langa tine e si mai grav. De ce? Fiindca ii vezi cum plang, de teama sa nu se intample ceva. Si nu poti sa ii linistesti. Salvarea sunt desenele animate, insa daca e luat curentul, mai greu cu desenele. Motiv pentru care, ne apucam de cantat, spus povesti si alte treburi de genul acesta. Noroc ca in zona noastra, nu prea sunt furtuni. Dar si cand ploua, nu mai iesi din casa, o saptamana.
       
Imi amintesc o data cand veneam de la serviciu, m-a prins o ploaie din aia serioasa, cu vant putenic. Abia am reusit sa ma adapostesc. Ma lua efectiv, vantul de pe picoare. Umbrela mi-a rupt-o, semafoarele nu mergeau, alarmele la masini au pornit singure, iar eu eram in plina starada, total depasita de situatie. M-am udat pana la piele. Imi amintesc, ca pana si mall-ul din oras a fost inundat. Dupa ploaia asta, soarele a rasarit, imediat. De-asta nu imi place mie vremea ploioasa de nicio forma.

Safari european

Intodeauna mi-am dorit sa fac un safari, dar mi se parea imposibil de realizat acest vis, intrucat o calatorie in Africa depasea cu mult posibilitatile mele financiare. Insa, cand am aflat ca exista posibilitatea sa am o astfel de experienta si in Europa, nu am mai stat pe ganduri. Asa am ales sa fac o excursie safari Parc Thoiry, in Franta.

Thoiry este unul dintre cele mai faimoase si mai originale parcuri zoologice din Europa, in care se gasesc nu numai numeroase specii de animale, ci si gradini fabuloase si chiar un castel, dar si cel mai mare labirint verde din Europa, toate situate la numai 35 de kilometri de Paris. Tot parcul se intinde pe o suprafata de 150 de hectare si are 1000 de animale in cusca si 130 de specii in total. Insa, safari inseamna sa vezi animalele in libertate, astfel ca exista, pentru cei care isi doresc aceasta experienta inedita, o arie in care sunt in libertate 800 de animale, printre care zebre, antilope, elefanti sau ursi. Acestea pot fi insa admirate din masina personala sau din autobuzul care face turul parcului, din motive evidente de securitate. Exista si arii in care safari-ul poate fi experimentat pe jos, cum ar tunelul de sticla, un concept unic, care iti permite sa vezi leii de aproape, la fel si ca alte parti in care poti vedea de aproape girafe, maimute sau dragonii Komodo, cele mai mari soparle din lume. Castelul, care este inconjurat de parcul imens, este si el un punct de atractie, dar nici labirintul verde nu trebuie ratat.

Un safari in Parcul Thoiry este cea mai la indemana varianta de safari pentru cei pasionati de animale si natura, dar care nu isi permit sa aiba o astfel de experienta in Africa sau alta tara indepartata. Si este o experienta extrem de atractiva si interesanta atat pentru cei mari, cat si pentru cei fiind, fiind o alegere ideala pentru intreaga familie.

Psihologia, asa cum nu ai inteles-o niciodata

Daca iti anunti telurile, scopurile in fata celorlalti este mai putin probabil sa le duci la indeplinire pentru ca intervine pierderea motivatiei. In 1933, M. Mahler si-a dat seama, in urma unor experimente, ca, in momentul in care cineva a anuntat altora solutia la o problema, desi ea nu exista, creierul o percepe ca pe o „realitate sociala”, chiar daca solutia nu a fost insusita. Potrivit psihologului Peter Gollwitzer, faptul ca spui cuiva intentiile tale determina aparitia unui „sentiment prematur de implinire, existenta unui lucru complet”. De aici poate aparea teama de esec sau alte fobii pe fond psihologic-sunt peste 400 de fobii distincte recunoscute de psihologi. Si apropo de fobii, conform unor studii recente, ele sunt nimic altceva decat amintiri cu un impact emotional puternic transmise din generatie in generatie la nivelul ADN-ului uman, genelor.

Exista chiar o fobie care implica teama de a nu avea… o fobie-se numeste fobofobie. O ciudatenie a fobiilor este Sindromul Cotard. Fobia, o boala psihica, se manifesta prin imaginarea descompunerii corpului nostru, mortii sau non-existentei fizice. Un exemplu celebru este cel al unui tanar de 20 de ani care, sub efectul carbonatului de litiu sustinea cu o siguranta uimitoare ca ficatul si stomacul lui erau distruse, ca inima a incetat sa-i bata demult si ca nu are niciun muschi in tot corpul…

Pentru a scapa de astfel de probleme, o solutie ar fi cheltuitul banilor-daca vei cheltui bani pentru altii, persoane dragi, prieteni si nu pentru tine vei fi mult mai fericit si relaxat… Asadar, trebuie sa cheltuiesti bani mai mut pe experiente si mai putin pe bunuri, obiecte, lucruri. Din punct de vedere biochimic, „dragostea romantica” nu este cu nimic diferita de tulburarea obsesiv-compulsiva-de unde si expresia „nebun dupa tine” sau „nebun din dragoste”… Si tot legat de nebunie, trebuie sa stiti ca specialistii in boli psihice iau in considerare trecerea pe lista bolilor psihice grave a… dependentei de Internet care poate duce la depresie in cele mai multe cazuri-cea mai depresiva tara este Franta, unde 1 din 5 oameni a trecut cel putin o data printr-un episod depresiv. S-a descoperit chiar si o gena care te face sa fii negativist mai tot timpul, de unde si aparitia depresiei…