Montarea de pavele

V-ati saturat de noroi in curte si de foarte multe momente in care pur si simplu trebuia sa ocoliti intreaga curte ca sa ajungeti pana la poarta? Totul se rezolva in cateva ore foarte simplu prin montarea unui pavaj cu pavele. Astazi exista o multime de variante de pavaje care pot fi obtinute imediat, cu montare usoara si rapida si garantie sporita gratie materialelor rezisnte din care sunt facute. Astfel, puteti opta pentru pavele din piatra naturala, foarte elegante si destul de costisitoare, insa cu un aspect inedit, mai greu de montat si de multe ori mai simplu de stricat.

Varianta de pavele din granit este ideala pentru curtea dvs, rezista foarte bine la presiune mecanica, la inghet si dezghet, se intretine usor si se spala cu apa. Pentru cei mai pretentiosi exista si pavelele din marmura, care poate sa fie in forme diferite si in culori diferite, fiind rezistente si solide, insa foarte usor de zgariat daca nu suntem atenti ce anume depozitam sau taram pe ele. Un alt tip modern sunt pavelele vibropresate, care rezista si ele la inghet si dezghet, aderenta pe ele e buna, iar fabricarea lor se face prin turnarea betonlui care nu este uscat in totalitate prin intermediul unor vibroprese hidraulice, de unde si comprimarea betonului-montarea este rapida. Pavelele din caramida au la baza argila naturala, care se gaseste din abundenta in mediul inconjurator, fiind foarte rezistente in timp si avand o culoare frumoasa care se mentine in timp, stralucitoare. Nu in ultimul rand, puteti sa va cumparati si pavelele verzi, care sunt cu gazon si argila introdusa in forme prin vibropresare.

Cand gazonul creste nu se vor mai vedea pavelele, asa ca intreaga curte va arata foarte frumos. Gazonul se va aplica pe polietilena, ingrijirea trebuie facuta cu mare bagare de seama, umiditatea trebuie sa fie constanta, iar drenarea si evacurea apei in exces trebuie sa fie facuta prin intermediul instalatiilor speciale.

Carnea de vita din Kobe

Ca trufele sau caviarul, carnea de vita din Kobe este definitia delicatetii culinare, pornind de la preturi ametitoare de 200 de dolari pe suta de grame. Carnea de vita este fara pereche mai ales ca se face mai bine si e mai gustoasa decat alte tipuri de carnuri. Insa ca o carne de vita sa fie una din Kobe trebuie sa indeplineasca niste criterii stricte. Trebuie sa fie din Tajima, vacile sa fie crescute in Hyogo. Pana in 2011, Japonia nici macar nu exporta carne de vita de acest tip, asa ca numai daca mergeai in Tokyo aveai cum sa o testezi. Asa ca va intrebati cum de se gaseste deja in restaurante si carne de vita Kobe. Este un fals. Nu exista acest tip de carne de vita decat in Japonia-atata timp cat o numesc vita pot sa o descrie cum vor. Pentru ca se exporta si asa foarte putina carne de vita din Japonia de acest fel, e foarte probabil sa ajungeti sa mancati carne de vita Kobe care nu are nicio legatura cu Kobe. Plus ca pretul spune totul-numai cei bogati isi permit sa savureze o carne de vita in sange Kobe si asta doar intr-un restaurant de fite cu pretenii foarte mari.

Ce tip de sosete barbati trebuie purtate vara?

Vara ti-e mai mare dragul sa mergi la o plimbare cu prietenii sau la o drumetie pe munte si sa lasi departe orasul plin de aglomeratie, zgomot si multe noxe. In functie de diferite ocazii si ce idei ai pentru petrecerea timpului liber iti alegi si un set de haine care sa iti lase libertate de actiune si in care sa te simti confortabil. Este important sa intelegem ca vara nu inseamna ca trebuie sa umblam desculti in incaltaminte si sa ii determinam pe altii sa intoarca nasul cand trec pe langa noi.

Multi renunta vara la sosete barbati, desi nu e o idee prea buna pentru ca risca sa faca bataturi, sa isi provoace iritatii de la prea mult mers pe jos si picioarele sa capete un miros neplacut, la fel ca si incaltarile. Trebuie sa fim constienti ca picioarele ne transpira foarte mult vara, asa ca mirosurile insuportabile pe care le poate lua incaltamintea ar trebui sa ne faca sa purtam sosete barbati pe perioada verii, evident, ele trebuie sa fie si foarte subtiri si neaparat din bumbac, pentru a putea respira piciorul si a nu transpira si mai mult decat o face in mod normal. Transpiratia este absorbita mai bine daca alegeti sosete barbati din bumbac, confortul resimtit fiind mai mare decat in cazul sosetelor din poliester, care, desi e mai rezistent, poate sa supraincinga piciorul si sa emane mirosuri neplacute.

Este de preferat alegerea sosete barbati low-cut, care se potrivesc de minune cu pantalonii scurti, partea care porneste dinspre calcai fiind mai scurta, merg cu orice incaltaminte. Daca se doreste optarea pentru sosete no show, care protejeaza laba piciorului, atunci trebuie sa se tina cont ca ele sunt invizibile pentru ochi, nu se vad deloc, ca si cum nu ai avea sosete, fiind recomandate pentru activitati sportive si iesit in oras. Indiferent ce alegeti, picioarele nu trebuie sa transpire excesiv in incaltamintea de vara.

Scrisoare catre Linda King

Mi-a plăcut cum te-ai sprijinit în mâini şi ai mers; chestia asta m-a înnebunit de tot... tot ce faci tu mă înfierbântă mai tare ca focul... femeie superbă... ai trezit poeme noi şi speranţe noi şi bucurii noi într-un moşneag, te iubesc... părul care-ţi curge pe spate, sălbatic şi tu acolo, pasărea salbatică din tine, sălbăticia din tine, ardentă, destrăbălată, miraculoasă... te iubesc... Te vreau, te vreau, te vreau pe tine! Charles Bukowski