Cum adecvam stirile la mediul comunicarii

Modul diferit de transmitere a unui text, in forma sa scrisa mai ales, indiferent ca vorbim despre o carte, un ziar, o revista sau forma sa vorbita atunci cand facem referire la radio, televiziune, etc, influenteaza receptarea sa. In consecinta, jurnalismul trebuie sa isi adapteze stilul si organizarea informatiei, in conformitate cu particularitatile concrete ale canalului de comunicare ales. Prin urmare, la redactarea textelor pentru televiziune - stiri, reportajesi altele – trebuie sa se tina seama de trasaturile specifice ale acestui mediu.

Cititorul unei pagini tiparite isi stabileste singur ritmul lecturii in functie de dificultatea textului, de cunostintele sale, de starea sa de oboseala mai ales atunci cand vorbim despre stiri locale, de exemplu stiri Teius. Cititorul poate relua o fraza sau un pasaj, daca nu a inteles; se poate opri pentru a medita asupra unei idei sau poate sa intrerupa lectura. Telespectatorul nu are asemenea posibilitati. Mesajul audio – vizual pe de alta parte, soseste in flux continuu ; ceea ce nu se intelege in momentul difuzarii ramane o informatie pierduta. Asadar stirile televizate sau cele de la radio sunt primele care necesita o redactare riguroasa, avand in vedere ca adecvarea lor la mediul comunicarii reprezinta o conditie definitorie de existenta a acestui tip de media. Prin alaturarea lor, intre imagine si cuvant pot aparea relatii de concurenta, de redundanta, sau de complementaritate. O imagine foarte captivanta prin, sa zicem, dramatismul sau ineditul ei, va distrage atentia spectatorului de la comentariu.

La fel, un comentariu interesant va pune in umbra imaginea care il insoteste. Un text nu este absolut liniar, el contine pasaje mai mult sau mai putin „interesante” ca orice stiri Teius. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste succesiunea imaginilor. Momentele forte ale discursului vizual nu trebuie sa coincida cu momentele forte ale discursului verbal. Este bine ca atentia privitorului sa fie condusa alternativ intre palierul verbal si cel auditiv.

Doua stadii importante in relatia de cuplu

Stadiul de autonomie - partenerii sunt mai departe unul de celalalt ca niciodata, ei au interese si relatii in care celalalt nu este parte. In mod evident fiecare este centrat pe propriile interese si atentia lor este mai mult spre lume si mai putin spre teritoriul intim. Autonomia si individualismul primeaza. Partenerii se redescopera ca indivizi cu personalitati si cerinte specifice, uneori in conflict sau contradictie cu cerintele cuplului. Dezvoltarea individuala apare mai importanta ca intimitatea sau grija pentru mentinerea si dezvoltarea relatiei. Distorsiunile care pot sa apara in viata cuplului in aceasta faza sunt datorate:

i) hiperinflatiei stimei de sine a unuia din 3 parteneri,
ii) egoismului si mercantilismului; iii) competitiei dintre parteneri relativ la succes si recunoastere sociala. Stadiul de reapropiere - Odata ce partenerii, mai mult sau mai putin, si-au definit scopurile, mijloacele, si au descoperit identitatea si competenta, ei simt in mod natural nevoia unui spatiu privilegiat al sigurantei si protectiei, al ingrijirii si repaosului si partenerii incep sa se caute din nou cu dorinta de a recontrui intimitatea si sustinerea emotionala. Acum devin din nou vulnerabili pentru ca sunt emotionali.

Simbioza nu mai este cautata, pentru ca au inteles ca nu sunt identici, dar au nevoie de confort, liniste si tandrete. Se negociaza spontan un nou echilibru intre nevoia de independenta si nevoia de intimitate. Acum exista o singura problema, egala pentru fiecare din parteneri: cat de sensibila este granita dinte “eu” si “noi” si cum ea se stabileste si respecta.

Pielea ta are nevoie de produse pe baza de ulei presat la rece pentru a arata impecabil

Pielea noastra este foarte sensibila, asa ca trebuie sa avem mereu grija cu ce o tratam sau o ingrijim ca sa nu ne trezim cu un cancer de piele, cu iritatii sau cu boli grave care necesita spitalizare. Mai toate produsele de pe piata contin chimicale, sunt pline de alergeni pe care nu avem cum sa-i descoperim doar citind eticheta, asa ca riscul aparitiei unor manifestari cutanate severe este foarte mare. Desi sunt un pic mai scumpe decat produsele obisnuite, de sinteza, solutiile de intretinere si tratare a pielii pe baza de substante naturale isi fac treaba de minune si protejeaza pielea de orice probleme.

La baza lor pot sta extracte din plante sau fructe si ulei presat la rece, obtinut doar din seminte, in conditii speciale, prin presare mecanica, fara rafinare chimica. Pline de vitamine, minerale, acizi grasi polinesaturati sau antioxidanti naturali foarte puternici, uleiurile presate la rece se afla in linia intai a solutiilor excelente pentru ingrijirea pielii, indiferent de varsta. Pentru ca se absoarbe rapid si ajunge in profunzimea straturilor pielii, exact la locul unde exista problema, produsul care contine ulei presat la rece isi face treaba de minune, fara a avea efecte adverse. Combinatia de uleiuri presate la rece formata din ulei de soia, ulei de in, ulei de susan, ulei de nuca, ulei de floarea soarelui si ulei de germeni de grau poate fi utilizata foarte bine pe post de ulei de masaj, pentru relaxare, avand proprietati calmante si revigorante.

Acest mix de uleiuri reface elasticitatea pielii, estompeaza ridurile si reduce numarul lor, reda stralucirea pielii si o intinereste. De asemenea, actioneaza asupra zonelor iritate si calmeaza durerile sau starea de disconfort asociata cu arsurile sau arsurile solare, refacand in intregime straturile de piele distruse in urma unor astfel de accidente. Uleiurile se absorb rapid in piele, au in componenta substante naturale concentrate, cu actiune locala puternica, fara efecte adverse si cu rata de eficienta de 100%, ceea ce inseamna ca pielea dvs. va fi ca noua dupa doar cateva aplicari.

Acelasi ulei presat la rece poate sa fie inclus si in masti pentru ten sau in creme naturale pe baza de uleiuri si extracte naturale, cu aceleasi efecte puternice si de durata.

Portrete din viniluri ingregistrate

Mr. Brainwash. Thierry Guetta este un producator de filme francez controversat si un artist de strada in LA. Desi nu are o reputatie prea buna pe unde se duce, oamenii crezand ca si-a castigat faima dupa ce s-a imprietenit cu niste artisti ai strazii cu talent mai mare ca el, barbatul crede ca are grija de mediu, recicleaza deseuri cum ar fi cauciucurile vechi si televizoare, pe care le transforma in opere de arta. Cele mai populare dintre ele sunt potretele pe viniluri inregistrate. El distruge discurile de vinil in mii de bucati si le refoloseste pentru a crea portrete ale unor oameni care au avut sau au legatura cu muzica. El mai foloseste si carcase de CD-uri si CD-uri stricate. Prin toate operele lui el vrea sa transmita ca orice e posibil. A creat si o coperta pentru albumul Madonnei, insa a pierdut un proces de copyright pentru ca lucrarea sa semana prea bine cu fotografia dupa care se inspirase.

Feminitatea poate fi scoasa in evidenta mai bine la Ambra salon

Orice femeie isi doreste sa fie frumoasa, sa fie ingrijita si rasfatata in permanenta, sa se simta bine in pielea ei. Aplicarea de tratamente de infrumusetare si ingrijirea personala in fata oglinzii din dormitor dau rezultate, insa nu cele mai bune si nu in timp util. Ca sa scapati de stresul si esecurile din timpul unui astfel de proces puteti apela la un salon 13 Septembrie care ofera servicii profesionale de cosmetica si ingrijire pentru doamne si domnisoare. Spre deosebire de aranjatul in fata oglinzii, mersul la salon garanteaza rezultate bune in timp scurt, o ingrijire ca la carte si sfaturi in masura sa va dea idei noi de intretinere.

La Ambra Salon veti putea sa gasiti mereu servicii profesionale precum tratamente faciale, remodelare corporala sau masaj si epilat cu ceara traditionala sau de unica folosinta. In cadrul unui salon 13 Septembrie va veti face rapid manichiura si pedichiura fie prin metoda clasica, simpla, fie prin metoda „spa”. Desi este mai scumpa, manichiura spa ingrijeste in profunzime unghiile si te imbie cu aromele speciale ale produselor folosite pentru mai mult timp asupra fiecarei unghii. Tratamentul incepe prin curatarea si indepartarea ojei, apoi continua cu exfolierea cu o crema exfolienta speciala. Revitalizarea si tratamentul cu masca antioxidanta, cu o crema hidratanta pentru piele vor incheia acest tip deosebit de manichiura. Mai exista si un alt tip de manichiura, cea tehnica, in cadrul careia se aplica unghiile tehnice si se repara anumite imperfectiuni ale zonelor de aplicare. Manichiura artificiala este de dorit atunci cand unghiile sunt subtiri, sunt roase sau exfoliate si este potrivita pentru toate tipurile de unghii. Se poate aplica si oja semipermanenta pentru a accentua forma unghiilor naturale.

In materie de make-up, Ambra Salon vine in intampinarea clientelor cu machiaz de zi, de seara sau special pentru mirese. Pe langa reducerile oferite la Ambra salon 13 Septembrie, clientele primesc o ingrijire profesionala care satisface oricand cele mai inedite si mai exigente cerinte ale acestora pentru un aspect fizic de invidiat.

Ai nevoie de aer conditionat? Afla de aici ce tipuri poti lua!

Vara, suntem de acord cu totii ca temperatura din apartamente devine insuportabila mai ales in lunile iulie si august. Pentru cei care isi permit, aparatele de aer conditionat pot fi o salvare atunci cand soarele isi face de cap iar organismul nu mai poate face fata caldurii. Daca si dvs. aveti de gand sa va luati unul, trebuie sa stiti ca veti gasi pe piata nu mai putin de patru tipuri de astfel de aparate, de perete, de tavan, splituri sau portabil.

Probabil ca veti gasi in toate magazinele de profil aer conditionat de tip split, care are un condensator, montat afara, si un evaporator, montat in casa. Condensatorul raceste aerul, apoi e introdus in casa via evaporator. Zgomotul este mare in cazul condesantorului, insa acesta este afara, asa ca in casa nu se va auzi mare lucru. Unitatea exterioara ar trebui sa fie destul de solida si foarte grea, petnru a avea in interior doar materiale de calitate. Daca viteza aerului eliminat prin evaporator este prea mare, trebuie sa va reorientati catre un dublu split, adica cu mai multe aparate de interior puse pe acelasi compresor. Se reduce astfel zgomotul produs de mai multe condensatoare pentru fiecare camera in parte si consum de curent electric. O economie substantiala la curent faceti si daca achizitionati aparate de aer conditionat etichetate cu o clasa energetica peste A+. Si mai performante sunt aparatele ductibile, dar se pot monta in camere foarte inalte, sub tavanul fals.

O varianta mai simpla este aparatul portabil pentru racirea aerului, el putand fi purtat in fiecare camera unde e nevoie de putina racoare. Totusi, functionarea lui depinde de golurile in zid, asa ca nu aveti cum sa-l puneti in orice camera doriti. Per total, un aparat aer conditionat e necesar, investitia initiala este mare, dar se amortizeaza si e una de viitor, foarte buna mai ales pentru zilele toride de vara.

Omul cu barca

Omul opri la marginea falezei, cobori alene, dezlega barca de pe capota masinii sale ( o Dacie 1300 ruginita!), o lansa la apa, ingnorind multimea de gura casca adunata in jur, apoi urca in ea. Marea era agitata, trimitind valuri inspumate spre mal, dar omul parea ca nu le baga in seama. Fara sa spuna nimic ( desi citiva ii strigasera sa renunte, fiind extrem de periculos), incepu sa visleasca in contra curentului. Catelul cu care venise ramase pe mal si scheuna jalnic, presimtind ceva. Dar omul era de neclintit. Vislea incontinuu. Escalada val dupa val, disparind si aparind un leoarca. Un om de pe mal, care-l recunoscuse de cum intrase in mare, spusese celorlalti ca barbatul isi pierduse mintile, dupa ce sotia sa se inecase in acelasi loc, si ca acesta pornise in cautarea ei. Barca ciudatului isi continua miraculos drumul printre valuri, devenind din ce in ce mai mica. La un moment dat disparu din raza vizuala a chibitilor de pe mal, care plecarasera fiecare la treburile lui, ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic. Numai bietul catel continua sa schelalae jalnic.

Casa va straluci de curatenie doar prin simpla utilizare a unor aspiratoare robot

Curatenia e o problema atunci cand nu prea ai timp si chef. Mai ales daca stai intr-o locuinta cu multe camere si mai ai si micuti prin preajma, curatenia e o adevarata incercare a rezistentei tale si a rabdarii. De la maturat, la spalat, la aspirat, la curatat prin locurile greu accesibile, toate aceste activitati te pot obosi enorm si iti pot strica buna-dispozitie. Din fericire pentru toate gospodinele care s-au saturat de maturat si curatat prin casa, exista pe piata de ani buni aspiratoare robot cu functii complexe.

Spre deosebire de un aspirator normal, care poate doar aspira si asta doar ghidat manual, aspiratoarele robotizate pot sa faca curatenie pe oriunde fara a avea nevoie de input extern. Sunt programate, au circuite si senzori speciali care le ghideaza prin camere, pot sa curete, sa improspateze tesatura, sa stearga praful, chiar sa spele pe jos, in timp ce stapanul poate sa se odihneasca sau sa faca altceva. Varianta portabila de aspiratoare robot are motor puternic, este special gandita pentru a ajunge in locurile unde nu are cum sa intre aspiratorul robotizat, curata la 180 de grade gratie capului pivotant, e usor in mana, poate fi folosit oriunde pentru a curata scaune, mese, placaje, masina sau canapeaua. Puterea foarte mare de absorbtie a mizeriei intalnite este posibila doar printr-un motor modificat in asa fel incat sa permita o suctiune rapida si sigura a impuritatilor de pe diverse suprafete.

Aspiratoarele moderne de tip aspiratoare robot pentru curatenia de zi cu zi, varianta completa, au senzori pentru a se feri de obstacolele din camera, detectie a impuritatilor, a prafului si pot face luna podeaua – cu ajutorul unui mop incorporat, au aspirare ciclonica, cos pentru praf antibacterian, dar si perii laterale pentru colectarea mizeriei in partea centrala a gaurii de aspirare. La unele modele exista si indrumare vocala, sisteme speciale impotriva incalcirii cablurilor sau franjurilor de covor, dar si senzori pentru a nu cadea aparatul de pe scari. Doar cu acesti roboti aspiratoare puteti sa va curatati locuinta in doar cateva minute fara pic de efort si in deplina siguranta.

Pagini de jurnal 3

Alte foi rupte, cu ciuda parca. Ceva stravaziu parea sa transpara din scrisul ei marunt si cursiv: frica. Brusc se gindise la drumul ei prin viata, care nu fusese niciodata mai drept ca in acel moment. Si ea ce facuse ? Daduse cu piciorul norocului pentru o meteahna de-a sa, pentru un derbedeu, de care se atasase, habar n-avea cum! Rostul lui ascuns, probabil, era s-o distruga, s-o faca sa sufere necontinit, s-o transforme int-o amoeba, intr-o masa amorfa, care sa nu raspunda decit la excitatiile lui. Lipsise permanent: si cind il iubise nebuneste, si cind il urise, si cind il asteptase. Aparea uneori ca din Cosmos, ca un meteorit, ii indruga verzi si uscate, se culca cu ea, apoi disparea fara urma. Cit de proasta putea fi ca sa accepte toate mizeriile astea ? Avea totul pe tava, nu-i lipsea nimic, in afara de nesiguranta unei vieti, pe care i-o oferea el. E drept ca ii mai era dor de el, il mai dorea uneori, dar viata o invatase ca se poate si fara „ Da-l dracului” scrise in final cu litere mari, semn ca luase o decizie.

Umbrele trecutului

Matusa mea, Teodora, care ma crescuse, era genul acela incrincenat de femeie (rea si egoista), interesata mai mult de lucruri decit de fiinte. Nu ezita sa ma certe sau chiar sa ma bata atunci cind stricam cite ceva (pricinuindu-mi o adevarata groaza in asemenea situatii, destul de dese, de altfel). Intr-n sfirsit de toamna, dorind sa fur un borcan cu dulceata dintr-un dulap suprainaltat, am alunecat de pe scaun si am rasurnat totul (inclusiv dulapul!), stricind citeva zeci de borcane si pahare, dosite de matusa mea acolo. In fata acelui dezastru infricosator, n-am mai asteptat sa dau ochii cu matusa si am luat-o din loc, fugind incotro vazusem cu ochii. Noaptea ma gasise intr-un parc pustiu, singur si infricosat. M-am intins pe o banca, unde am si adormit, rupt de oboseala. Pe la miezul noptii, am deschis ochii si m-am infiorat. Linga mine pe banca motaia un batrin, imbracat jerpelit, impovarat de ani, care mingiia pe cap un catelus.” Cine esti ce vrei ? l-am intrebat, nemultumit de prezenta lui acolo.” Sunt chiar tu, peste cincizeci de ani! raspunse el calm, cu un zimbet sters. Ce vreau ? Nimic. Nu vreau decit sa-ti deschid ochii asupra vietii, pe care o ai inca in fata. Nu cumva sa-ti bati joc de ea!”.

Publicitatea si consecintele ei

Spoturile TV, jingle-urile radio, afisele, panourile gigantice si machetele de presa au devenit unele dintre cele mai spectaculoase manifestari ale culturii contemporane in special atunci cand vorbim despre publicitate ziare locale Alba Iulia; sunt sclipitoare, atrag privirea, trezesc emotii si dorinte puternice, impun personaje cu care ne identificam sau pe care le indragim, ne fac sa radem cu lacrimi sau ne pun pe ganduri. insa ceea ce vedem la televizor sau in intersectii nu este decat produsul final, creatia.

In spate stau competentele profesionistilor din industrie, iar aceste competente vin nu numai dintr-o vasta experienta, ci si din ceea ce au invatat de la altii sau din lectura a mii de pagini de teorie, analize sau studii de caz. Daca in Statele Unite sau in Europa occidentala aceasta cunoastere teoretica si practica a fost institutionalizata de mult, sub forma modulelor curiculare sau chiar a facultatilor dedicate exclusiv studiului publicitatii la nivel universitar si postuniversitar, la noi abia acum se cristalizeaza cursurile de acest gen, in primul rand datorita nevoii de a furniza industriei autohtone oameni care sa intre in agentii nu numai cu pasiune si entuziasm, ci si cu un bagaj de cunostinte sistematice care sa le permita sa parcurga mult mai rapid etapele uceniciei.

Atunci cand vorbim despre publicitate ziare locale Alba Iulia, fecem referire la o gama larga de cunostinte, de persoane care au o experienta in plina dezvoltare, personal calificat care personal care doreste sa acumulzez cat mai multa informatie. In publicitate insa un lucru e cert: niciodata nu cunoastem destul, tot timpul e loc de mai mult, de informatii noi, de experiente noi, de tot ce inseamna viata. Pentru ca in cele din urma publicitatea are la baza viata reala, ea se naste din experientele zilnice si cu siguranta cele mai simptice spoturi atat din ziare, cat si de la TV, cele mai placute postere si afise sunt exact cele care au la baza persoanje si intamplari reale.

Spirulina - supliment alimentar

Daca vrei un supliment alimentar complet atunci cu siguranta trebuie sa cauti intr-un magazin naturist cu produse 100% naturale, pentru ca doar acolo vei gasi cele mai bune si mai ieftine produse de calitate cu substante active puternice si fara efecte adverse. Spirulina + Chlorella, 150 capsule este deosebit de folositoare pentru organismul uman pentru ca are proteine, carbohidrati, lipide, toate vitaminele importante si oligoelemente necesare dezvoltarii normale a organismului.

Prin administrarea produsului natural de la Cufarul Naturii creierul va functiona mai bine, activitatea cerebrala va fi permanent sustinuta, sistemul endocrin producand insulina suficienta pentru a mentine organismul pe linia de echilibru. Substantele active din Spirulina + Chlorella, 150 capsule sunt implicate in procesele de oxidoreducere celulara, permitand un transfer mai usor al substantelor nutrivite in celule prin membranele celulare elastice. Este un stimulent puternic al metabolismului, creste rezistenta la infectii si performanta sportiva si intelectuala, putandu-se folosi si in curele de slabire. Pentru persoanele care au aciditate gastrica excesiva Spirulina + Chlorella poate face minuni, in sensul ca reduce aciditatea gastrica si nu permite mucoasei sa isi piarda din functiile importante. De asemenea, medicamentul natural mentine ficatul in stare buna, aduce o cantitate considerabila de fier in organism si ajuta organismul sa faca fata stresului, efortului fizic si sa lupte mai usor cu infectiile. Imbunatateste functionarea sistemului imunitar, reduce oboseala cronica, iar chlorella, care este o alga de mici dimensiuni, detoxifica si oxigeneaza celulele pentru un efort sustinut mai mare.

Chlorella din medicamentul natural de la Cufarul Naturii previne aparitia celulelor canceroase, scade nivelul trigliceridelor si colesterolului rau, are multe minerale si vitamine asimilabile imediat, curatand rinichii, intestinele si sangele de toxine. Are actiune antianemica, este un puternic antioxidant si are tot complexul de vitamine necesar dezvoltarii armonioase a organismului. Bolnavii de Parkinson si Alzheimer pot sa foloseasca cu incredere produsul natural pe baza de Chlorella pentru ca poate reface nervii cerebrali si sistemul nervos, alga minune echilibrand ph-ul corpului si contribuind la reducerea efectelor negative ale radiatiilor UV si chimioterapiei sau radioterapiei. Si tot Chlrorella contine si fibre multe bune pentru sistemul digestiv si ajuta la detoxifiere si la eliminarea constipatiei.