Un restaurant ieftin

Recent, am relizat ca nu este chiar floare la ureche gasirea unui local adecvat pentru o petrecere de botez. Sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tineti cont inainte sa luati o decizie. Optiunile sunt variate, aveti de unde alege, insa atentie foarte mare la ce alegeti. Pentru botezul fetitei verisoarei mele, am cautat un restaurant ieftin dar care sa fie in acelasi timp de bun gust si sa ne creeze o atmosfera intima, placuta.Ne doream un spatiu primitor, in care sa ne simtim bine, sa ne putem misca in voie, fara sa ne ciocnim intre noi.

Am discutat cu patronul restaurantului, pentru a ne asigura un spatiu special pentru cea mica, pentru a putea fi ferita de zgomot, de toate agitatia si de tot felul de mirosuri. Fiind un botez in familie nu am vrut nimic sofisticat, insa am tinut sa avem acel spatiu retras si ca mancarea sa fie una proaspata, usoara si sa fie posibila personalizarea meniului pe alocuri. Doleantele ne-au fost ascultate si ne-au fost indeplinite toate cerintele. Sunt, insa, restaurante unde patronii nu sunt dispusi sa faca nici un compromis, nu doresc sa schimbe nimic la meniu, iar daca sunt dispusi sa schimbe trebuie sa suportati un cost mai mare decat ar fi normal. Trebuie sa va informati inainte, sa negociati daca se poate. E de prefert sa evitati un meniu care are un fel de mancare care necesita prajire. Aici puteti opta pentru un preparat la cuptor, mai “light”, mai usor de digerat, pentru ca vor fi prezenti si copii, iar ei sunt un pic mai pretentiosi. De asemenea, va recomand sa alegeti un restaurant situat intr-o zona buna, linistita, la care invitatii sa poata ajunge cu usurinta. Conteaza si foarte mult ca restaurantul sa fie unul curat, ingrijit si ca servirea sa fie una decenta.

Dupa multiple cautari, noi am decis, in cele din urma, sa optam pentru un restaurant in zona Berceni si nu am regretat alegerea facuta, pentru ca atat restaurantul cat si zona ne-au facut sa ne dorim sa revenim.

Lacey Spears

In cei cinci anisori foarte scurti pe care i-a trait, micutul Garnett Spears a fost mai mereu bolnavior, petrecand mai tot timpul in spitale. Avea probleme cu stomacul, cu digestia, febra, crize si infectii ale urechii. In stomac avea mai mereu un tub de alimentare asa ca starea ei era din ce in ce mai rea. Mama sa, o fosta asistenta medicala, a inceput sa apara prin presa si la tv si sa se planga de nenorocirea care era pe capul sau. In 2014, copilul a fost internat din nou avand niveluri foarte mari de sodiu in organismul sau micut. In timp ce baiatul murea incet pe patul de spital, mama sa statea pe Facebook si pe blogul sau si se bucura de atentia pe care o primea. Medicii au alertat autoritatile dupa ce baiatul a inceput sa fie din ce in ce mai rau din cauze neclare si a intrat in coma. Urmatoarea zi, mama sa l-a scos de pe aparate. Acasa la femeie s-au descoperit saci cu sare de mare pura si cu sodiu. Ea a fost condamnata in aprilie 2015 la 20 de ani de inchisoare pentru ca si-a ucis fiul si a dorit cu orice pret sa fie in centrul atentiei.

Ce avantaje au cei care construiesc case la cheie?

Nu e un secret pentru nimeni ca viata la bloc este din ce in ce mai grea mai ales ca scumpirile utilitatile continua intr-un ritm alert. Facturile tot mai mari si riscurile pe care le implica reamenajarea unui apartament, cheltuielile prea multe i-au determinat pe multi sa mearga pe o solutie mult mai buna, casele la cheie. Cei care construiesc case la cheie trebuie mai intai sa achizitioneze terenul intravilan pe care sa inceapa lucrarile, teren care poate fi luat simplu dupa vanzarea unui apartament aflat in proprietate. Spre deosebire de un apartament unde nu prea poti face mare lucru, la casa ai o curte unde se poate amenaja orice, loc de joaca, de realxare, piscina.

In plus, se construiesc case la cheie cu spatii mai mari decat cele din apartamente, confortul este sporit, iar problemele cu vecinii dispar. Primii pasi pentru construirea unei case la cheie sunt cumpararea terenului, contactarea firmei de constructii si stabilirea unui plan de lucru si a unui termen de finalizare si predare. Casele la cheie sunt complet finisate interior si exterior, proprietarii se muta imediat dupa terminarea constructiei, nu se pierde timp si nici nu se pierd sume importante de bani pentru amenajari si reamenajari. Dupa ce se construiesc case la cheie sunt efectuate toate racordurile la gaze, canalizarea sau curent, sunt finalizate instalatiile sanitare, termice, electrice, astfel ca familia care ia in primire locuinta nu va avea de facut nimic decat sa mobileze si sa isi inceapa viata in noul spatiu de locuit. Finisajele de exterior includ invelitori acoperis, geamuri termopan, tencuieli si izolatie polistiren expandat, finisajele interioare includ tencuielile si gresia, faianta, parchet, usile.

In privinta instalatiilor termice, se monteaza centrala termica, caloriferele si se fixeaza racordurile. Investitia initiala este intr-adevar mare, insa amortizarea ei se face mai usor si confortul nu se compara cu cel dintr-un apartament.

Lamaia si beneficiile ei

Aproape in fiecare gospodarie, lamaia se gaseste este nelipsita. Avand multiple intrebuintari, este un fruct foarte folosit atat la deserturi cat si la felurile principale sau antreuri. Lamaia face parte din familia citricelor si, pe langa alte beneficii, aceasta este un remediu in cazul frumusetii. Bogata in vitamine, lamaia este foarte indicata in cazul cosurilor sau a punctelor negre.

O felie de lamaie aplicata pe zonele cu probleme va da rezultate uimitoare. De asemenea, cand tenul devine gras si are un aspect unsuros, putem folosi sucul de lamaie aplicat pe o discheta masand usor tenul. Atunci cand ne gandim sa ne albim dintii putem economisi foarte multi bani prin alegerea pe care o facem. Alegerea noastra trebuie sa fie cea de a ne albi dintii intr-un mod natural si la noi acasa. In apa de gura putem adauga suc de lamaie apoi ne clatim gura cu acest amestec, iar dintii nostri vor deveni mult mai stralucitori si mai albi. Buzele crapate sunt o problema majora pe timpul iernii.

Cautam tot felul de balsame de buze hidratante si reparatoare pentru a reveni la buzele catifelate de alta data. In loc sa alergam prin farmacii pentru a gasi balsamul de buze perfect, putem apela cu incredere la frigider. Unde? Bineinteles, tot la sucul de lamaie.

Criterii dupa care alegi o lada frigorifica

Primavara si vara sunt doua sezoane in care pastrarea alimentelor pentru cat mai mult timp se poate dovedi o misiune foarte greu de pus in practica. Temperaturile ridicate, umezeala sau necesarul lunar prea mare pot sa dea peste cap planurile unei familii si pot atenta la sanatatea memebrilor sai. Prima solutie care ne vine in minte este congelatorul si frigiderul, insa volumul lor este micut daca ne gandim cam care e necesarul de alimente proaspete ale unei familii cu patru sau cinci membri. De aceea, producatorii de electrocasnice au venit cu o solutie de compromis intre cele doua si anume: lazi frigorifice. Cu temperaturi de inghetare mai generoase decat congelatoarele, mai mari sau mai mici, aceste aparate frigorifice sunt utilizate frecvent pentru depozitarea cantitatilor mari de alimente perisabile gen carne sau peste, legume puse la pastrat pentru iarna, putand fi plasate in orice loc din casa, chiar si intr-un pod.

Alegerea unor aparate frigorifice din aceasta categorie se poate dovedi dificila si ea pentru simplul fapt ca exista foarte multe variante si tipuri de tehnologii incorporate. Lazile frigorifice trebuie cumparate in primul rand in functie de locul unde urmeaza sa fie puse, dar si de cantitatea de alimente care urmeaza a fi congelata. Daca ai cam 25 de kg de congelat ar fi bine sa iei una cu volum cuprins intre 100 si 200 litri, iar daca ai si un apartament mai mare sau vrei sa o pui in garaj, e bine ca lada sa fie destul de mare pentru a incapea totul in ea. Compartimentarea e iar importanta, pentru ca unele lazi au compartimente prestabilite, altele au cosuri de depozitare pentru o mai buna personalizare. Sunt de preferat mai degraba cele care au cosuri, pentru ca se poate organiza intreaga cantitate de alimente si se poate planifica o ordine in functie de care sa se scoata la dezghetat pentru gatire. Pentru modele de acest fel puteti arunca si un ochi pe Rombiz, magazin online cu produse de calitate, la cele mai bune preturi, acolo unde veti gasi modele de la Arctic, Beko, sau alte marci. Alt criteriu de alegere al lazilor frigorifice tine de sistemul de inchidere al capacului. Modelele noi au panoul de control pe capac, asa ca puteti vedea imediat daca inchiderea nu este etansa, pot pastra temperaturi constante in interior pana la trei zile.

Tot de siguranta functionarii corecte depinde si tipul de accesorii instalate, in speta picioarele reglabile si rotile. Daca podeaua nu este dreapta, sunetul scos in timpul functionarii se poate amplifica iar motorul poate avea de suferit. Dezghetarea, automata sau manuala, poate fi un criteriu important in alegerea lazii. Este de preferat cumpararea celor cu dezghetare automata, completata de sistemul de drenare al apei. Multe aparate de acest tip au si functii de autonomie energetica, asta insemnand ca nu depinzi total de curentul electric, si utilizarea ei normala continua si cand sunt pene de curent - pot functiona in parametri normali pana la 70 de ore, fara alimentare. Nu in ultimul rand, vor conta functia de congelare rapida si clasa energetica, de preferat A+ sau A++.

Cand iti dai seama ca e momentul sa iti vezi de viata ta

Indiferent ca e vorba despre a-ti vedea de viata ta adica sa pleci de la mama de acasa sau ca e vorba despre a parasi persoana iubita, cert este ca fiecare pas este la fel de greu. Cele doua cazuri sunt atat de diferite insa atat de asemnatoare in esenta lor. Sa luam de pilda primul caz. Trebuie sa iti vezi de viata ta, sa iti iei soarta in piept si sa nu mai stai tot timpul la dispozitia familiei, sa nu mai stai la banii lro si sa nu mai astepti sa iti plateacsa cineva darile catre stat si alte cheltuieli. Intr-un cuvant - sa iti vezi de viata ta. Si cand iti dai seama de acest lucru?

Cand vezi ca pairntii incep sa se intrebe sau sa te intrebe daca esti bine! E atat de simplu!!! Cand ei isi fac griji pentru tine si vor sa vada mereu daca ai ce iti trebuie si in plus daca le zici ca nu ai ceva anume si ei iti raspund ridicand din umeri, inseamna clar ca e momentul ca tu sa lupti si sa iti faci de azi inainte propriile mofturi. Adica parintii te ajta dar nu iti baga si in traista si nu te tin pana la adanci batraneti. Desigur un parinte isi va ajuta mereu copii chiar si cand ei vor avea copii la randul lor, insa nu trebuie sa exageram cu licipiul asta fata de mami si de tati. Mai ales in cazul barbatilor. Cand este vorba despre iubire e clar ca lucrurile se complica putin, dar probabil ca e la fel greu, ca tot o pierdere simbolizeaza. De cele mai multe ori e mai bine sa iti vezi de viata ta decat sa stai sa te chinui in continuare. Iar semnele sunt clare dupa cum urmeaza: persoana evita tot mai mult sa vorbeasca cu tine, nu mai are acelasi entuziasm, nu iti mai povesteste ce a facut in ziua anterioara cand va intalniti seara, sexul scade simtitor sau poate chiar dispare. Iar acestea sunt doar cateva din semnele pe care cel putin o fata ti le da, ca ar trebui sa iti cauti alt culcus. Altele ar fi: se enerveaza foarte repede pe micile greseli pe care le faci, nu ii mai convine nimic din ceea ce spui, simte mereu nevoia sa te contrazica si altele. Desigur ca cele doua experiente nu se compara.

Eu fiind trecut prin ambele in acelasi timp, le pot confunda cumva, putin … dar la urma urmei totul se termina cu bine atunci cand in mintea ta e limpede. Iar daca iei tu decizia fara sa ca altii sa iti zica sau fara ca tu sa fii alungat, atunci te vei simti mai putin umilit.