Cand folosim centrale pe curent

Centralele pe curent electric nu sunt una dintre solutiile cele mai agreate de catre consumatori. Acestea sunt folosite cu precadere in zonele unde nu exista retea publica de gaze si unde nu exista nici macar perspective pentru o lucrare de extindere a retelei de gaze. Singurul inconvenient al centralei pe curent electric este ca folosirea sa trebuie gandita inca din stadiul de proiect al casei, intrucat instalatia electrica trebuie sa cuprinda un circuit separat pentru centrala pe curent. De asemenea, bransamentul electric trebuie sa fie trifazic. 

Avantajul principal al centralei pe curent electric este acela ca nu necesita neaparat o camera tehnica si nici construirea unei anexe cu aerisire in care sa poata functiona centrala. De asemenea, nu trebuie sa fie instalata neaparat in preajma unui geam care sa stea deschis, sau in preajma unei guri de evacuare. Ea poate functiona la fel de bine si intr-un dulap mascat, incastrata in mobila de bucatarie, sau in baie, in functie de locurile disponibile din casa. De asemenea, comparativ cu centrala pe lemne si peleti care necesita incarcare la intervale anume de timp, centrala pe curent electric functioneaza fara niciun fel de interventie. Poate fi reglata inca de la inceput temperatura pe care o doriti in casa, si pot fi facute modificari foarte repede in setarile sale. De asemenea, ii poate fi montat auxiliar un termostat de ambient, cu ajutorul caruia sa functioneze mai eficient si astfel consumul de energie electrica sa fie mai mic. 

Marea spaima a consumatorilor casnici este aceea ca centralele pe curent electric consuma masiv. Secretul este ca inainte de a cumpara o centrala electrica dintr-un magazin online de centraleieftine sa ganditi bine, impreuna cu instalatorul, care este capacitatea de kw de care aveti nevoie pentru a incalzi toata casa. La centraleieftine.ro, oferta este una dintre cele mai accesibile si variate.