Traditii iesite din comun ce ascund ura europenilor fata de animale

Aruncatul caprei de pe cladire, Spania. Totul se intampla in cazul festivalului San Vincente de Martir, o sarbatoare in care locuitorii din Manganeses de la Polvorosa se adunau sa arunce o capra de pe o cladire. Aruncatul caprelor nu a fost niciodata mai legala ca in cazul acestei traditii. Desi cei de acolo sustin ca traditia de veche de 200 de ani, jurnalistii de la BBC au descoperit ca dateaza din 1978. In 2002, Curtea de Justitie spaniola a hotarat sa scoata din legalitatea si sa intrerupa acest sport. Lovirea pisicilor cu bete, Germania. O traditie antica din Germania aduce in atentie tratamentele rele la care sunt supuse micutele animale. „Tomcat poking”, este un sport foarte popular in Estul rural, insa e foarte greu sa gasesti pe cineva care sa-l joace.

Mecanismul e urmatorul: pisica e lovita cu bete, dupa ce e bagata intr-un sac, apoi sacul e bagat intr-o cutie si iar e lovit cu bete, apoi se loveste doar cutia pana cand pisica incepe sa tipe. Tot procesul e inventat in Evul Mediu, ca o modalitate de relaxare pentru bolnavii de ciuma care nu mai aveau multe zile de trait. Desi ilegala, mai exista cazuri izolate unde traditia e pastrata cu sfintenie. In 2004, in Wiednitz, absolventii ciclului de licenta au recurs la reluarea traditiei si au fost avertizati sa inceteze imediat violentele impotriva animalelor nevinovate. Pedepsirea magarului, Spania. Pero Palo, din Spania, este un alt festival foarte intunecat cu o istorie tragica. In urma cu niste ani buni, un violator care ingrozise orasul Villanueva de la Vera a fost capturat, legat de un magar si tarat pe strazi, apoi a fost scos in afara orasului si executat. Astazi, localnicii refac ultimul drum al violatorului, insa cu o mica diferenta. Locul lui e luat de… magar. Intr-un fel de urgie combinata cu violenta extrema, se alege un magar care e tarat pe strazi, lovit cu pietre, batut crunt si i se pun pocnitori intre picioare. Cand magarul cade din picioare, il tarasc in continuare pe strazi pana cand, din cauza ranilor, moare in chinuri. Festivalul e legal iar chiar in 2014 magarii au fost impuscati in timpul evenimentului. Incendierea fetei unui taur, Spania.

Spaniolii au o relatie speciala cu taurii-uneori chiar ii omoara in timp ce ii imbraca in diverse costume ciudate. Insa cei care locuiesc in Medinaceli duc lucrurile mult mai departe. Ei ung fata taurului cu smoala si ii dau foc. Toro Jubilo este un eveniment care presupune ca taurul cu fata in flacari sa fie lasat liber prin centrul orasului si sa se izbeasca in voie de ziduri si de tot ce ii sta in cale in timp ce privitorii asista socati la imaginile desprinse din filmele de groaza. Chinul taurului poate dura ore intregi iar la final animalul e complet desfigurat si orb. Din contra, sustinatorii jocului acesta grotesc sustin ca taurul nu este nici pe departe in suferinta si ca se alege doar cu cateva „zgarieturi”.