Barbatul care vrea sa mulga un porc. Cand vor lapte proaspat, oamenii se asteapta sa-l ia de la o vacuta draguta sau o capra cu un dezvoltat simt al… gustului. Milkshake-ul de camila e la mare cautare in Abu Dhabi si in Campania, Italia, iar mozzarela di bufala e foarte cautata si e produsa din lapte de bivol de apa.
In Asia Centrala se bea kumis, din lapte de… cal, fermentat, insa se bea pe glob si lapte de iac, ren sau elan. Insa nimeni nu isi doreste sa bea lapte si sa mulga… un porc domestic. Nu prea ne face placere sa punem in cereale lapte de porc sau cine stie ce animal si nici sa savuram un biscuite cu lapte de elan, sa fim seriosi. Intr-adevar, porcul are 14 mameloane, insa sunt greu de muls, laptele se incheaga greu, deci branza nu se poate face. Dar asta nu l-a impiedicat pe Chef Edward Lee sa incerce marea cu degetul sau, mai bine zis, porcul cu laptele. El a reusit sa faca branza din lapte de porc, dupa ce a stat si a pandit porcul pana a adormit, ca sa il poata mulge in voie… In martie 2014, Lee a trecut la faza urmatoare, obsedat fiind de porci.
A decis sa se imprieteneasca cu ei, sa doarma cu ei si sa petreaca ore bune in mocirla lor plina de excremente. Daca se imprietenea suficient de mult, Lee spera sa bea lapte cald de porc chiar de la mameloanele scroafelor. Restaurantul sau este pe cale sa devina singurul si primul loc din lume unde se poate manca in voie branza de… porc.