Pe piata exista la ora actuala o multime de branduri si de modele de telefoane inteligente care pot parea alegerile perfecte la prima vedere. Multe insa nu sunt chiar asa de reusite si ascund mai multe capcane pe care le puteti evita. Iata in continuare un ghid de alegere smartphone de calitate. In primul rand, trebuie sa te gandesti la ce vei folosi un Smartphone. Daca nu ai nevoie de nu stiu cate functii si vrei doar sa-l folosesti pentru a vorbi nu se merita sa investesti prea mult in el. Daca insa il folosesti pentru vreun business sau ai anumite sarcini de indeplinit si el te poate ajuta, un Smartphone trebuie sa fie cat mai complex, sa aiba foarte multe functii, ecran color, spatiu de stocare mare si foarte multe aplicatii care sa functioneze pe el si care sa te ajute in indeplinirea sarcinilor tale.
In cazul in care iti doresti ca telefonul sa devina extensie a PC-ului, atunci trebuie sa fii atent la capitolul conectivitate, in sensul ca trebuie sa aiba si USB, si bluetooth si Wifi, sa poata sincroniza aplicatiile intre dispozitive. Foarte importanta e si forma Smartphone. Daca vrei neapart ceva simplu optezi pentru design clasic, daca iti plac lucrurile mai moderne, mai deosebite, poti lua telefoane cu clapeta sau fara, mai mari si mai puternice, cu fel de fel de efecte de lumina sau carcase mai complexe. Tastarurile sunt iarasi importante pentru un telefon, unele telefoane fiind cu tastaturi, altele fara. De preferat sunt cele cu tastaturi pentru ca fac scrisul de mesaje si conversatiile pe Chat mai usoare. Ele sunt preferatele oamenilor de afaceri, asa ca daca esti un utilizator obisnuit nu prea ai la ce le folosi.
Conexiunea la internet a unui Smartphone este deosebit de importanta in alegerea unui anumit model, pentru ca de ea depinde modul in care poti sa te conectezi la internet si sa poti cauta ceva sau raspunde la e-mail-uri indiferent unde te-ai afla. Daca nu stai prea mult pe internet sunt bune si dispozitivele cu semnal normal de internet, insa daca stai pe internet, descarci aplicatii si ai nevoie de viteza, ai nevoie de dispozitive cu circuite integrate de tip Ethernet sau Wifi Spot, ca sa prinzi viteze uriase. Nu in ultimul rand, camera foto si sistemul de operare, memoria interna si autonomia bateriei ar trebui sa va dea de gandit inainte sa faceti pasul achizitionarii unor smartphone-uri.
Camera foto trebuie sa aiba cat mai multi MP, sa aiba rezolutii mari, sa fie HD, full HD, filmarile sa fie realizate in 1080 P, iar fotografiile sa poate fi realizate si pe timp de noapte cu ajutorul blitului. Sistemele de operare cele mai bune sunt iOS si Android, pentru ca sunt foarte flexibile si usor de utilizat, au multe aplicatii in magazinele online si update-uri destul de dese. Pe de alta parte, Windows Phone si Symbian, sistem de operare detinut odata de Nokia, nu prea mai au asa mare cautare din cauza utilizarii mai dificile si lipsei unor aplicatii utile si flexibile.
In privinnta memoriei interne, ea trebuie sa fie peste 4-8GB si cu extensie pana la 64 GB de preferat, pentru a putea stoca cat mai multe aplicatii, filme, muzica, fotografii, iar autonomia sa depaseasca 5-7 zile la o utilizare normala a telefonului.