Carnea de vita din Kobe
Ca trufele sau caviarul, carnea de vita din Kobe este definitia delicatetii culinare, pornind de la preturi ametitoare de 200 de dolari pe suta de grame. Carnea de vita este fara pereche mai ales ca se face mai bine si e mai gustoasa decat alte tipuri de carnuri. Insa ca o carne de vita sa fie una din Kobe trebuie sa indeplineasca niste criterii stricte. Trebuie sa fie din Tajima, vacile sa fie crescute in Hyogo. Pana in 2011, Japonia nici macar nu exporta carne de vita de acest tip, asa ca numai daca mergeai in Tokyo aveai cum sa o testezi. Asa ca va intrebati cum de se gaseste deja in restaurante si carne de vita Kobe. Este un fals. Nu exista acest tip de carne de vita decat in Japonia-atata timp cat o numesc vita pot sa o descrie cum vor. Pentru ca se exporta si asa foarte putina carne de vita din Japonia de acest fel, e foarte probabil sa ajungeti sa mancati carne de vita Kobe care nu are nicio legatura cu Kobe. Plus ca pretul spune totul-numai cei bogati isi permit sa savureze o carne de vita in sange Kobe si asta doar intr-un restaurant de fite cu pretenii foarte mari.