Madrid - locul unde cultura, shopping-ul si distractia se imbina perfect

Pentru multi iubitori de distractie, Madridul s-ar putea sa nu fie o optiune, pentru ca pare un oras cultural, mai potrivit pentru cei interesati de istorie si cultura, decat pentru cei care doresc destinatie efervescenta si plina de viata. Insa Madrid este unul dintre orasele din lume care le are pe toate - istorie, cultura, viata de noapte, iar pentru femei, multe magazine, mall-uri si centre comerciale.

Dar ce poti face in Madrid? Fiin un oras atat de ofertant, ti-ar trebui mai multe zile pentru a-l descoperi in amanunt. Dar, indiferent ca alegi un City Break Madrid sau o vacanta de cel putin o saptamana, nu trebuie sa ratezi:
 -  Palatul Regal, unul dintre cele mai impresionante palate din Europa, care are peste 2000 de camere luxoase, dintre care doar 50 sunt deschise pentru public.
- Plaza Mayor, o piata rectangulara, cu o arhitectura uniforma, foarte populata de turisti, care seamana cu Piara Vosgilor din Paris.
- Parque del Retiro, un parc plin de muzicanti, jongleuri. pictori, ghicitori si tot felul de artististi stradali, perfect pentru familii cu copii.
- Pentru o adevarata opera arhitecturala, vizitati Gran Via, care e o adevarata expozitie de arhitectura a secolului 20, dar unde puteti gasi si foarte multe magazine, hoteluri si restaurante.
Daca doriti sa luati pulsul orasului, trebuie sa stiti ca Madridul este plin de restaurante, cafenele, pub-uri si cluburi, iar dupa 9 seara, toate acestea sunt pline de localnici si turisti. Cele mai potrivite pentru distractie si muzica buna sunt Plaza de Dos Mayo sau strazile Paseo sau Castellana, iar daca mergeti in sezonul estival, aveti toate sansele sa vedeti petreceri in aer liber, unde oamenii danseaza nestingheriti. Cateva dintre cluburile cele mai renumite din Madrid sunt Corral de la Moreria, unde puteti vedea dansatori profesionisti de flamenco, cluburile din Cartierul Chueca, daca doriti sa dansati si sa va distrati pana dimineata sau Madrid Arena, daca sunteti pasionati de muzica electronica si doriti sa ascultati DJi celebri.

Oferte pentru city break-uri in Madrid gasiti tot timpul, iar unele dintre cele mai bune le gasiti pe sobisturism.ro. Madrid-ul este un oras de vizitat oricand, insa daca va doriti cunoasteti adevaratul spirit al spaniolilor cu sangre caliente, cel mai bine ar fi sa il vizitati in sezonul estival.