Montarea de pavele

V-ati saturat de noroi in curte si de foarte multe momente in care pur si simplu trebuia sa ocoliti intreaga curte ca sa ajungeti pana la poarta? Totul se rezolva in cateva ore foarte simplu prin montarea unui pavaj cu pavele. Astazi exista o multime de variante de pavaje care pot fi obtinute imediat, cu montare usoara si rapida si garantie sporita gratie materialelor rezisnte din care sunt facute. Astfel, puteti opta pentru pavele din piatra naturala, foarte elegante si destul de costisitoare, insa cu un aspect inedit, mai greu de montat si de multe ori mai simplu de stricat.

Varianta de pavele din granit este ideala pentru curtea dvs, rezista foarte bine la presiune mecanica, la inghet si dezghet, se intretine usor si se spala cu apa. Pentru cei mai pretentiosi exista si pavelele din marmura, care poate sa fie in forme diferite si in culori diferite, fiind rezistente si solide, insa foarte usor de zgariat daca nu suntem atenti ce anume depozitam sau taram pe ele. Un alt tip modern sunt pavelele vibropresate, care rezista si ele la inghet si dezghet, aderenta pe ele e buna, iar fabricarea lor se face prin turnarea betonlui care nu este uscat in totalitate prin intermediul unor vibroprese hidraulice, de unde si comprimarea betonului-montarea este rapida. Pavelele din caramida au la baza argila naturala, care se gaseste din abundenta in mediul inconjurator, fiind foarte rezistente in timp si avand o culoare frumoasa care se mentine in timp, stralucitoare. Nu in ultimul rand, puteti sa va cumparati si pavelele verzi, care sunt cu gazon si argila introdusa in forme prin vibropresare.

Cand gazonul creste nu se vor mai vedea pavelele, asa ca intreaga curte va arata foarte frumos. Gazonul se va aplica pe polietilena, ingrijirea trebuie facuta cu mare bagare de seama, umiditatea trebuie sa fie constanta, iar drenarea si evacurea apei in exces trebuie sa fie facuta prin intermediul instalatiilor speciale.