Ce trebuie sa stii despre geamurile termopan

Exista firme de reparatii termopane peste tot in tara si servciiile sunt de calitate si de cele mai multe ori ofere si discounturi pentru clientii fideli. Astfel de firme gasiti si la adresa reparatiitermopanepvc.ro, firme specializate pe reparatii termopane, care ofera cele mai rapide si calitative solutii. Sa nu confundam totusi fereastra cu geamul, ne atrag atentia specialistii, desigur mai ales atunci cand vrem sa schimbam tamplaria din casa.

Din punct de vedere tehnic, fereastra este compusa din rama care mai poarta denumirea si de cercevea, din foaia sau foile din sticla, deoarece acestea pot fi mai multe, si din sistemul de inchidere, care de cele mai multe ori este mecanic. Ce trebuie sa stii despre geamurile termopan este faptul ca acestea pot fi simple, duble sau triple, iar in cazul ferestrelor cu geam termopan, acestea sunt compuse din 2 sau 3 foi de geam, care sunt asamblate etans, intre care se va introduce un aer uscat sau anumite gaze rare inerte (argon, krypton) care cresc izolatia termica a geamului. Procesul nu este unul complicat dar este unul foarte benefic pentru izolatia caselor. Prin intermediul lui, sticla geamului da astfel sansa lungimii de unda scurta ce vine de la lumina sa ajunga prin ea si impiedica radiatia reflectata din interior catre exterior, adica impiedica caldura sa treaca prin ea. Desigur sa cunoastem foarte bine calitatea sticlei, deoarece aceatsa permite transferul de caldura doar din exterior spre interior, cu alte cuvinte sticla trebuie sa termoizolanta. Aceasta sticla termoizolanta a fost inventata si brevetata inca din anul 1865 de catre Thomas Stetson in Statele Unite ale Americii.

A fost totusi nevoie de multi ani pana la aplicarea inventiei in practica, realizata in S.U.A. de CD Haven in 1930, inventatorul care a realizat si comercializat primul geam termopan. In cazul in care se vrea si oprirea patrunderii prin geamul termopan a radiatiei solare si a caldurii, geamul se trateaza low-e, acesta actionand ca o oglinda pentru radiatile solare.