Cum sa treceti peste un obstacol major in viata

Initial, dupa o lovitura data de o criza majora, dupa socul si intalnirile cu cei dragi, speranta si dorinta de a depasi obstacolul este puternic. Cei dragi si prietenii va pot sustine si va vor arata aspectele pozitive. Speranta este un lucru puternic si este necesara in gestionarea si mentinerea unei perspective pozitive.

Putere personala - fizica, mentala si emotionala - va permite sa mergeti pe drumul pietros cu suisuri si coborasuri, care sunt in mod inevitabil parte a unei crize in viata. Puterea personala vine din mai multe surse si sistemul de credinte (spirituale, religioase sau despre viata in general) joaca un rol important. Puterea mentala si emotionala, in special, provin din mesajele pe care le transmiteti si alegerile pe care le faceti. Daca educatia dumneavoastra incluse mesaje de genul "poti face tot ce-ti pui in minte" sau "esti capabil de a crea rezultate pozitive", aceste mesaje vor fi baza care va va da putere.

Experientele dvs in viata, cum ar fi trecerea in trecut printr-o situatie proasta sau o schimbare majora facuta pentru pentru a imbunatati viata dvs. va construiesc puterea, deoarece va dati seama ca va pot intari intr-adevar experientele traumatice si dificile. Asa cum se spune: "timpul le vindeca pe toate", fiind foarte adevarat, mai ales daca lucrati in mod activ la vindecare si treceti peste traume din trecut, dezamagiri si esecuri.

Pe de alta parte, este usor in timpul unei crize in viata de a lua o atitudine negativista sau de victima. O parte din acest lucru este normal, dar prea mult slabeste puterea dvs personala. Cand va aflati in aceasta stare negativa, incercati sa o indepartati pe cat posibil. Atitudinea defetista poate parea un scut de protectie, deoarece va permite sa ramaneti blocat si sa nu traiti intr-adevar emotiile care vin cu criza, cum ar fi frica de a face modificarile necesare, dar dificile. Cu toate acestea, pe termen lung, aceasta atitudine nu face decat sa va duca in jos si reduce calitatea vietii.