Experimente deprimante despre sex si gen

Oamenii de stiinta ofera femeilor calificate mai putini bani si mai putine joburi. In ultimii ani s-au facut pasi uriasi in ceea ce priveste integrarea femeilor si in lumea stiintei. In Marea Britanie, doar 9% din corpul didactic academic cu vechime e format din femei. Motivul pentru care femeile nu prea se ingramadesc sa patrunda in stiinta este pentru ca li se ofera salarii mici, nemotivationale, si putine slujbe.

Intr-un studiu inedit, unor angajatori, profesori din mediul academic li s-au trimis CV-uri si scrisori de intentie pentru anumite posturi, identice, in afara de numele candidatului, care era fie feminin, fie masculin. Candidatii feminini nu au primit postul, considerandu-se ca nu sunt calificati indeajuns, sau, daca au primit postul, salariul a fost mult mai mic decat cel al barbatilor de pe aceeasi pozitie. Femeile primesc mai putini bani pentru a lupta cu bolile. Am vazut ca femeile nu prea sunt bine primite in stiinta, au salarii micute, locuri de munca greu de gasit. Cand vine vorba de studierea unor boli pentru gasirea leacurilor, sexismul e in floare, iarasi. Femeile nu primesc fonduri pentru cercetari, iar daca primesc pana la urma, sunt mult mai putine decat cele alocate barbatilor. Chiar si cei care studiaza boli mortale, precum Ebola, au parte de acelasi tratament economic.

Numele de utilizator feminine cresc instant hartuirile. Statistic, daca esti femeie n-ai cum sa nu fi fost hartuita online doar pentru ca esti construita altfel decat un barbat. Intr-un experiment ambitios, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Maryland a construit profiluri feminine si masculine si a urmarit ce se intampla. Profilul cu username feminin primise pana la 163 de mesaje de hartuire si cu tenta sexuala pe zi, de 25 de ori mai multe decat profilul barbatesc. Chiar si cu un username neutru ca gen, tot primesti mesaje de hartuire, abuzuri online, prostii mari la adresa ta…