Cum diferentiem cosmeticele naturale de cele sintetice?

Cand a fost ultima data cand ai cumparat un produs cosmetic crezand ca e natural si acasa ai constatat ca e plin de chimicale si substante ciudate. Etichetarea poate fi destul de ambiguua de multe ori, in unele produse intalnesti intr-adevar extracte din plante, dar pe langa ele ai parabeni, alcool, tot felul de substante de sinteza care distrug proprietatile extractelor din ele.

Cum iti dai seama daca ai cumparat cosmetice naturale si cum stii sigur ca ai ceva natural si nu e vorba doar de substante de sinteza? In primul rand iti spune clar pretul. Cele bio sau naturale sunt destul de scumpe, sunt facute doar de producatorii de top, au specificat clar pe eticheta ca sutn naturale. In al doilea rand compozitia. E clar ca pe cosmetice naturale ai sa vezi doar extracte si plante, eventual uleiuri esentiale, dar nimic mai mult. E bine sa te feresti de produsele cu mult sodiu, sulfat, cu parabeni, in loc de geluri de dus si sampoane de tot felul, creme care promit marea cu sarea si sunt pline de chimicale sunt mai bune sapunurile naturale, cu fel de fel de extracte minunate pentru pielea ta sau pentru par. In al treilea rand cosmeticele naturale vor avea specificat pe eticheta ca au fost testate si ca sunt garantate de firma producatoare, veti intelege din descriere si care sunt proprietatile lor.

In al patrulea rand, cosmeticele care nu au substante de sinteza vor fi vandute in special in magazine specializate in comercializarea lor, vor fi expuse alaturi de altele la fel de bune si tot naturale, asa ca sunt mai usor de depistat. Cea mai simpla si mai rapida metoda sa va asigurati ca veti cumpara ceva natural este sa va documentati bine, sa intrebati, sa nu cumparati niciodata fara sa stiti ceva despre produsul respectiv.