Cum trebuie sa fie bateriile de bucatarie pentru a te ajuta in timpul treburilor?

Timpul petrecut in bucatarie poate fi uneori mai mare decat cel petrecut in sufragerie sau dormitor. Pentru cei care adora sa gateasca functionalitatea bucatariei este foarte importanta. Pe primul loc cand amenajezi bucataria si vrei sa te poti descurca foarte usor mai ales cand ai de spalat sau de aranjat ingredientele pentru cea mai buna mancare este bateria de la chiuveta. Cu cat bateria are un design mai placut si ofera o flexibilitate mai mare la utilizare, cu atat termini treaba mai usor si asiguri o igiena cat mai buna in zona chiuvetei.

Pe piata sunt la ora actuala sute, daca nu mii de modele de baterii bucatarie, depinde doar de tine si de preferintele tale, de ceea ce iti doresti in bucatarie. Bateriile pentru bucatarie trebuie sa fie rezistente, sa se adapteze perfect stilului bucatariei, designului interior, sa se poata igieniza simplu si sa nu aiba defecte de functionare. Cand alegeti o baterie de bucatarie este esential sa cumparati una care sa se potriveasca perfect pe chiuveta, sa nu ocupe prea mult loc si sa fie greu de accesat in timpul spalarii farfuriilor, de exemplu, sa aiba o teava cat mai inalta pentru a permite manevrarea usoara si un jet cat mai puternic. Multe baterii de bucatarie sunt dotate si cu aeratoare in capul tevilor, ceea ce permite economisirea apei si jet mult mai puternic si concentrat, un mare avantaj cand aveti de curatat legume sau fructe, de spalat cantitati mari de carne in conditii de igiena cat mai bune. La capitolul materiale este bine sa va orientati spre cele din granit si materiale compozite, inox, cele care se sterg usor si se igienizeaza fara efort. Flexibilitatea capului de manevra ar trebui verificata si ea, mai ales ca in chiuveta veti pune nu numai vase mici, ci si vase mai mari.

Manevrarea manerelor de inchis-deschis este bine sa fie cat mai simpla, niciodata montarea sa nu fie facuta mult spre perete pentru ca atunci ori va loviti mereu cu degetele de zid, ori e imposibil sa manevrati robinetul in pozitia dorita. Finisajele din granit sunt o alegere foarte buna daca vreti durabilitate crescuta, cartusele ceramice sunt usor de inlocuit, daca preferati acest tip de baterii, sunt de preferat insa cele cu garnituri, mai simplu de reparat.