Remedii ale unor afectiuni comune, pe care oricine le are prin casa

Intepaturile de albine. Ca sa scapati de acul de albina infipt in piele, puteti sa-l „razuiti” cu un card, un cutit sau o unghie lunga. Greseala imensa este sa incercati sa smulgeti acul, pentru ca asa veti introduce si mai mult venin in piele, apasand pe saculetul cu venin atasat acului. Praful de copt poate fi folosit si el pentru alinarea dureri intepaturii de albina-15-20 de minute trebuie lasat pe locul intepaturii sa actioneze.

Probleme cu stomacul, balonari. Cel mai bun si mai ieftin remediu este un pahar cu apa si niste praf de copt dizolvat in el. Durerile provocate de gazul acumulat in stomac dipar, iar acidul din stomac e neutralizat.

Frecarea (uzarea pielii prin frictiune). Daca nu aveti talc sa dati pe zonele afectate, puteti apela la aceasta reteta de remediu: intindeti niste amidon de porumb pe o tava de copt si introduceti-o la cuptor la 150 de grade pentru 10 minute. Puneti pulberea fierbinte pe locurile cu probleme.

Durerile de ureche. Durerile de ureche apar atunci cand presiunea din trompa lui Eustachio este prea mare sau cand lichide intra in ureche. Durerea incepe chiar in momentul in care mucusul sau presiunea apare in spatele timpanului. Cu cat lichidul acumulat exercita presiune mai mare cu atat durerea e mai ascutita. Un remediu batranesc ar fi sa puneti urechea cu probleme pe o suprafata incalzita. Daca va intra o insecta in ureche scoteti-o cu alcool nu bagati degetul in ureche in cautarea ei! Dupa ce ati eliminat insecta, clatiti interiorul urechii cu apa-de obicei astfel de spalaturi sunt recomandate a se face doar de catre orelist.

Basicile de pe buze cauzate de febra. Daca virusul herpesului este raspunzator de aparitia lor, greu scapi de ele. O compresa cu lapte integral, la temperatura camerei, poate combate durerea si poate grabi vindecarea. Ca o alternativa, puteti pune parfum cu foarte mult alcool pe umflaturi/basici pentru a o usca, de cat mai multe ori.

Arsurile. Cel mai bun remediu e laptele, dar doar pentru arsuri minore-scufundati in lapte zona afectata sau tamponati cu o compresa cu lapte si arsura se va vindeca imediat. Chiar si o crema pentru hemoroizi e foarte buna pentru arsuri. Nu folositi niciodata apa foarte rece pe arsuri pentru ca puteti ajunge sa vi se crape pielea din zona aceea.