Caracteristicile investitorilor imobiliari de succes

Intrebarea perpetua in lumea bunurilor imobiliare este: De ce este nevoie pentru a face un investitor de succes? O persoana care stie ce vrea din punct de vedere personal si financiar, un arivist, beneficiarul unui risc etc . Succesul nu poate fi prezis cu diplome de facultate si de doctorat, dar exista cateva modalitati prin care se poate asigura ca investitia e pe calea ideala spre succes Asociatiile in participatiune, comertul cu ridicata si managementul proprietatii sunt doar cateva dintre modalitatile investitorilor prin care pot profita de real estate, dar este nevoie de un pic de inteligenta si fler pentru a deveni de succes in acest domeniu competitiv. In timp ce unele universitati fac oferte de cursuri si de programe de care beneficiaza in mod special investitoriir imobiliari, o diploma nu este neaparat o conditie prealabila pentru a investi profitabil. Iata cateva caracteristici pe care investitorii de succes le au in comun.

1. Planificarea in avans Investitorii imobiliari trebuie sa se raorteze la activitatile lor ca la o afacere, in scopul de a stabili si atinge obiectivele pe termen scurt si lung. Un plan de afaceri, de asemenea, permite investitorilor de a vizualiza imaginea de ansamblu, care ajuta la mentinerea si concentrarea asupra obiectivelor, mai degraba decat cu privire la alte obstacole minore intalnite pe parcurs. Investitia imobiliara poate fi complicata si exigenta, si un plan solid poate pastra investitorii organizati si pe sarcina.
2. Cunoasterea pietei. Investitorii eficienti dobandesc o cunoastere aprofundata a pietelor selectate. Mentinerea la curent cu tendintele actuale, inclusiv orice schimbari in obiceiurile de cheltuieli de consum, ratele ipotecare si rata somajului, pentru a numi cateva, permite investitorilor imobiliari sa recunoasca conditiile actuale si planul pentru viitor. Acest lucru le permite respectivelor persoane sa prevada, atunci cand tendintele se pot schimba, crearea de oportunitati potentiale pentru cei care sunt pregatiti.
3. Dezvoltarea unei nise. Este important pentru investitori sa dezvolte un segment in scopul de a obtine adancimea de cunostinte esentiale pentru a deveni de succes. A lua timpul necesar pentru a dezvolta acest nivel de intelegere este parte integranta din succesul pe termen lung al investitorului. Odata ce o anumita piata este stapanita, investitorul poate trece la zone suplimentare, folosind aceeasi abordare in profunzime.
4. Respectarea unui cod de etica. De obicei, investitorii imobiliari nu sunt obligati sa respecte un anumit grad de etica. Desi ar fi usor sa profite de aceasta situatie, investitorii cei mai de succes mentin standarde etice ridicate. Din moment ce investitia in imobiliare implica oameni, reputatia unui specialist este probabil sa fie de anvergura. Investitorii eficienti stiu ca este mai bine sa fie echitabili, mai degraba decat sa aplice metode neetice.
5. Incurajarea sesizarilor. Recomandarile pot genera o portiune considerabila de afaceri pentru un adevarat investitor imobiliar, asa ca este important ca profesionistii sa se trateze unii pe altii cu respect. Acestia includ partenerii de afaceri, asociatii, clientii, chiriasii si orice persoana cu care investitorul are o relatie de afaceri. Persoanele eficiente sa acorde o atentie la detalii, asculta si raspund la plangerile si preocuparile primite, si reprezinta mediul de afaceri intr-un mod pozitiv si profesionist.
6. Educatia permanenta. Ca in orice afacere, este imperativ sa fie la curent cu legile, regulamentele, terminologia si tendintele care stau la baza activitatii investitorului imobiliar. Persoanele care se incadreaza in zona riscurilor nu numai ca pierd un impuls in afacerile lor, dar, de asemenea, au ramificatii juridice in cazul in care legile sunt ignorate sau incalcate. Investitorii de succes sunt educati si pot sa se adapteze la orice modificari de reglementari sau in tendintele economice.
7. Protejarea bunurilor. Impozitele cuprinde o parte semnificativa a cheltuielilor anuale ale unui investitor. Intelegerea legislatiei fiscale in vigoare poate fi complicata si ia timp, tinand profesionistii departe de afaceri, acestea nemaifiindu-le foarte la indemana. Investitorii isteti folosesc serviciile unui contabil calificat si cu o reputatie consolidata pentru a gestiona registrele de afaceri. Costurile asociate cu contabilul pot fi neglijabile in comparatie cu economiile pe care un profesionist le poate aduce afacerii.
8. Construirea unei retele. O retea poate oferi un sprijin important si poate crea oportunitati pentru cineva nou sau fara experienta unui investitor imobiliar. Acest grup ar trebui sa cuprinda un mentor bine ales, parteneri de afaceri, clienti sau membri ai unei organizatii non-profit, care permit investitorilor sa conteze si sa se sprijine unul pe altul. Deoarece o mare parte a imobiliarelor care se investesc se bazeaza pe invatarea bazata pe experienta, investitorii cei mai buni inteleg importanta construirii unei retele.

In ciuda promotiilor abundente, care sustin ca investitiile in imobiliare sunt o modalitate usoara de a face avere, aceasta este de fapt o afacere provocatoare care necesita expertiza, planificare si concentrare. In plus, pentru ca afacerile se invart in jurul valorii oferite de catre oameni, investitorii pot beneficia pe termen lung, prin operarea cu integritate si prin respectul pentru asociati si clienti. Desi poate fi relativ simplu sa se bucure de profituri de scurta durata, dezvoltarea unei afaceri de investitii pe termen lung necesita indemanare, efort, iar acestea sunt obiceiuri importante.