Lucruri socante despre bitcoin

Prima tranzactie cu bitcoin a fost pentru pizza. In mai 2010 Laszlo Hanyecz a postat pe un formul legat de Bitcoin o sectiune in care se discuta despre noua moneda a Internetului. La vremea aceea Bitcoin era inca la inceput, era foarte volatila, valoarea fiecarei monede fiind de doar cativa centi. In postarea respectivului individ se spunea ca acesta va plati pana la 10.000 de bitcoini pentru doua pizza.

A fost prima tranzactie facuta cu bitcoini. Postarea astepta sa primeasca si niste oferte, de vreme ce puteai cumpara pizza cu practic nimic. Barbatul si-a folosit toti bitcoinii ca sa plateasca pizza cat a fost vara de lunga. Nu a crezut niciodata ca bitcoin va ajunge sa se foloseasca si in afara internetului. Pentru cativa ani tot ce se credea despre Bitcoin a fost adevarat, dar totul s-a schimbat in 2013 cand investitorii si speculatorii au fost interesati de Bitcoin si au inceput sa faca tranzactii cu moneda Internetului la o scara mult mai mare.

Valoarea Bitcoin a crescut si a ajuns foarte populara, ajungea sa reprezinte cam 1.200 dolari fiecare Bitcoin, insa a scazut la 500-700 dolari. Daca in 2014 barbatul ar fi cumparat pizza cu aceeasi suma ar insemna ca a platit pe doua pizza 5 milioane de dolari.