Obisnuiesti sa intarzii?

Nu cred ca exista o persoana pe aceasta lume, care sa nu fi intarziat niciodata. Se poate intampla ca masina sa ti se strice, ca traficul sa fie infernal, ca alarma sa nu sune de dimineata, ca sucul sa ti se verse pe camasa. Cu toate aceasta, pentru unele persoane a intarzia este un obicei, un mod de viata, nu o intamplare cauzata de un eveniment nefericit, pe care nu l-au putut controla  Problema este ca acest mod de viata nu este privit cu ochi buni, ci dimpotriva, cu mare suspiciune intrucat  punctualitatea, denota nivelul de daruire si entuziasm in ceea ce priveste relatia noastra cu oamenii din jur.
 
In cazul in care aceasta intarziere cronica a preluat controlul asupra vietii tale si s-a transformat intr-o trasatura definitorie a ta, probabil ca risti sa pierzi foarte multe oferte de munca, oportunitati, chiar si prieteni, pentru ca se vor satura si ei ca tu sa nu le acorzi un minim de respect si sa tot intarzii. Trebuie sa faci ceva pentru a spune stop acestui obicei inainte de a regreta. Accepta ca nu este adecvat sa intarzii. Punctualitatea este apreciata ca fiind o trasatura de dorit si iti poate facilita drumul catre o viata implinita si plina de succese. Daca folosesti lipsa ta de punctualitate ca o forma de putere asupra altora, opreste-te. Fii mai respectuos fata de ceilalti. Mentinerea unei alte persoane in asteptare poate fi interpretata drept o tactica folosita pentru defininirea ta ca fiind superior si a celor care te asteapta ca fiind inferiori. Constientizeaza valoarea timpului. Invata sa pretuiesti timpul pe care il ai, evita sa acorzi importanta lucrurilor marunte care iti mananca pur si simplu din timp si care sunt inutile, precum verificarea facebook-ului in loc de a face ceva util pentru tine sau in loc de a te pregati pentru urmatoarea zi de munca. Timpul este valoros si trebuie sa inveti sa il gestionezi intr-un mod eficient si nu sa il lasi sa ti  se scurga printre degete si sa se iroseasca fara sa fi realizat nimic.
 
Odata ce vei avea respect pentru timpul tau vei avea respect si fata de timpul celorlalti si vei contientiza, ca facand oamenii sa astepte nu faci decat sa le irosesti timpul si sa le pierzi increderea si respectul. Meditatia te poate ajuta sa intelegi mai bine timpul, precum si tinerea unui jurnal in care sa iti planifici principalele activitati din cursul zilei.
 
Nu irosi nici un moment din viata ta si nu irosi nici momente din vietiile celorlalti facandu-i sa astepte.