Autentic vs. fake

Internetul ofera o nesecata sursa de informatii, din toate domeniile, usor, accesibil, util si mereu la dispozitie. Insa, din pacate, informatia mereu disponibila are si partea sa urata: internetul este modul cel mai simplu de a fi inselat. Si mai ales cand vorbim despre comertul electronic, despre magazinele care isi vand produsele pe internet. 

Variantele pe care le ai de a fi inselat atunci cand cumperi de internet sunt fie sa platesti si sa nu primesti niciun produs, fie sa platesti dar sa nu primesti ceea ce ai comandat, fie sa platesti pretul produsului orginal si sa primesti un fake, sau – in cel mai rau caz – plata cu cardul iti poate aduce reale deservicii, caci iti pot fi furate date bancare confidentiale. Astazi magazinele virtuale pot vinde cu mare usurinta pantofi sport dama fake, pretinzand ca sunt autentici. Nimeni nu stie ce produs se  ascunde, de fapt, in spatele unei imagini luate pur si simplu de pe internet sau direct de pe site-ul firmei producatoare. Nimeni nu poate garanta ca ceea ce crezi ca este un outlet de articole sportive nu este de fapt un magazin cu replici ale modelelor pe care le cauti. Este foarte usor sa cazi in plasa unei astfel de inselaciuni daca nu te documentezi inainte de a-ti cheltui banii pe un site despre care nu stii nimic. Intreaba-ti, in primul rand, prietenii si cunostintele daca au informatii in plus fata de tine despre respectivul site. Efectueaza apoi si o cautare pe Google pentru a vedea ce informatii gasesti despre noii tai furnizori de articole sportive. 

Daca exista persoane care au avut o experienta nefericita legata de locul de unde tocmai vrei sa iti cumperi ceva, fii sigura ca vei gasi informatii, pentru ca vestile rele circula cel mai repede. Nu te arunca in necunoscut, pentru ca nimeni nu iti poate garanta autenticitatea unui produs.