Imbratisari, multe imbratisari pentru zile mai bune

Duminica, 6 octombrie, un grup de elevi ai Colegiului National ,,Radu Negru” Fagaras, judetul Brasov a organizat un eveniment intitulat ,,O imbratisare pentru o zi mai buna”. Activitatea s-a bucurat de un mare succes, tinerii oferind peste 400 de imbratisari. Cu ajutorul pancardelor pe care le avea fiecare in mana au starnit interesul celor care treceau pe langa ei. Totul a fost gratis si adolescentii spun ca lumea a fost mult mai deschisa si receptiva decat se asteptau.

 Soarele, cerul senin si vremea placuta a fost de partea lor. Au inceput sa ofere primele imbrasisari in jurul orei 10. Reactiile oamenilor au fost pozitive in proportie de 90%, multi dintre ei spunand ca gestul eleviilor este superb. Din pacate, au exista si persoane reticente, morocanoase, care nu au fost de acord sa primeasca o imbatisare. Intrebata cum i s-a parut acest eveniment, Coman Coman a marturisit ca ,,A fost una dintre cele mai emotionante zile din viata mea. O gramada de persoane in varsta au izbugnit in lacrimi atunci cand ii luam in brate si ne-au spuc ca aveau mare nevoie de o imbratisare. De pilda, o femeie aflata la varsta a treia mi-a spus ca propriul ei copil obisnuia sa o ia in brate in fiecare dimineata si in fiecare seara. Printre lacrimi mi-a zis ca acesta e plecat in strainatate si nu l-a mai vazut din vara.”.
Tinerii au avut placerea de a imbratisa, pe langa fagaraseni, turisti din Scotia, Rusia si Italia. Acestia, chiar daca nu au inteles imediat despre ce e vorba, au fost foarte calzi, au facut poze, au primit cu drag imbratisari de la fiecare in parte. Lucaci Cristian spune ca,, Au fost foarte draguti cu noi, ne-au felicitat si ne-au zambit incontinuu. Cativa dintre ei ne-au intrebat daca se obisnuieste sa se organizeze acest tip de activitate in Romania. Le-am spus ca nu foarte des, dar noi vom incerca sa o facem macar de 3 ori pe an. Asadar, a fost o duminica minunata!”.
 
Si animalele s-au bucurat de cateva imbratisari. Roxana Ursu a luat in brate, pe langa zeci de persoane, si o pisicuta ,,Mi s-a parut lipsita de ajutor si m-a induiosat. A fost un moment special!”.

 Elevii, de fapt organizatorii, s-au impartit in 4 grupuri, acoperind mai multe zone din oras. Roxana Staneiu, cea care a avut aceasta idee si a reusit sa o duca pana la capat, a ramas uimita la sfarsitul zilei,,Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa aduc zambete pe chipul multor oameni. A fost o experienta unica, nu prea sunt cuvinte care pot descrie exact ceea ce simti cand iei o persoana in brate si aceasta incepe sa planga, multumindu-ti. Un alt moment care m-a miscat a fost atunci cand am inbratisat un copil si acesta mi-a zambit. Sunt sentimente prea puternice. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi. Cu siguranta vom mai organiza acest eveniment cat de curand posibil.”.

 Un alt lucru pozitiv care s-a petrecut duminica a fost ca tinerii au reusit sa convinga mai multi adolescenti de varsta lor sa li se alature la urmatoarele proiecte. E ceva minunat ca generatia tanara inceaca sa schimbe ceva, pornind de jos, de la fapte mici, cum ar fi o imbatisare. Un at participant la eveniment ne-a spus ca ,,Suntem constienti ca nu putem schimba lumea si mentalitatea oamenilor intr-o singura zi. Acest proces este mult mai complex, trebuie sa fim din ce in ce mai puternici si mai numerosi pentru a reusi. Stim ca este greu sa ne facem auziti, vazuti, dar nu vom renunta! Vocea noastra trebuie sa se auda, trebuie sa fim ascultati. Noi suntem schimbarea, noi incercam sa salvam tara. E o responsabilitatea poate prea mare pentru niste tineri de 16-17 ani, dar ne asumam acest risc! Romania este patria noastra, prin venele noastre curge sangele stramosilor care s-au luptat pentru acest pamant. Suntem datori sa protejam aceasta tara si sa o ajutam sa-si revina cu timpul.”
 
Tinerii care incearca sa indeplineasca acest vis si care au organizat evenimentul ,,O imbratisare pentru o zi mai buna” sunt: Staneiu Roxana, Ursu Roxana, Lazea Sabrina, Motoc Claudiu, Pop Codruta, Coman Claudia, Ovesia Dragos, Boieriu Andreea, Francu Iulia, Paler Georgiana, Bica Paula, Chira Codrin, Lucaci Cristian, Banu Sorina, Batiu Andrada, Cioates Clara, Neag Cosmin, toti elevi la Colegiul National ,,Radu Negru”.