Cateva lucruri despre sistemul digestiv

Cele mai multe afectiuni provin din functionarea necorespunzatoare a sistemului digestiv. Focul digestiv este responsabil de sanatatea noastra, pentru ca de el depinde absorbtia elementelor nutritive din mancare si de asemenea el distruge microbii patogeni ingerati odata cu hrana. O hrana nedigerata creaza toxine si tulbura sistemul imunitar. Cand focul digestiv este normal, atunci avem o digestie buna, o circulatie normala, un miros placut al corpului, o energie vitala marita si o mai mare rezistenta la boli.

Focul digestiv are patru stari: ia o intensitate maxima la anumiti oameni, aducand un apetit excesiv. Circulatia este buna, dar toxinele si sangerarile sunt spcecifice. De asemenea vor avea tendinta de diaree. Mai avem si un foc digestiv scazut la care vom observa ca va lipsi apetitul, metabolismul va fi scazut si va exista tendinta de ingrasare chiar daa se va manca putin. Aici vom observa exces de mucus si congestii. Circulatia va fi slaba iar racelile si gripele sunt comune, dar nu foarte severe. Apoi avem alternarea cu perioadele cu apetit mare, cu pierderea poftei de mancare. Gazele, balonarile si constipatiile sunt specifice acestui tip. Circulatia este de asemenea variabila si exista o rezistenta buna la boli. De obicei apare slabirea fizica a organismului (numita debilitate) si tulburari ale sistemului nervos. Mai avem si alte semne precum sunt: un apetit normal si regulat, usor de satisfacut si in  mod natural, fara sa fie nevoie de mancaruri prea condimentate. Scaunele vor fi regulate cu putine gaze sau balonari. Acuitatea senzoriala si claritatea mentala vor fi de asemenea mult marite.

Iar daca experimentati unele dintre aceste simptome cu siguranta ca va trebui sa va intrebati ce anume se intampla si sa luati masuri din timp. Boala prevenita e mai buna fata de cea tratata sau cum spune romanul: “Doamne fereste sa ajungi pe mana vreunui medic fara sa ai ceva bun in tine”. Oamenii au nevoie de educatie in ceea ce priveste sanatatea si de foarte multa informatie, pentru a putea supravietui mediului in care traim.