Modalitati de obtinere a formularului A1

Formularul A1 este singurul document valabil in Uniunea Europeana si reglementat de aceasta ca atare, care permite detasarea de angajati sau detasarea Persoanelor Fizice Autorizate in alte tari membre ale Uniunii Europene. Cata vreme un angajat sau un independent plateste asigurarile sociale si de sanatate in Romania, detasarea sa in alta tara membra UE in scop de lucru si detinerea acestui formular A1 il scutesc pe angajatorul care face detasarea sau pe muncitorul independent de la plata impozitelor si contributiilor in tara in care urmeaza a lucra.

Formularul A1 se elibereaza de catre Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi Sociale de care apartine firma sau PFA-ul in discutie. El poate fi eliberat fie companiei prin reprezentanti, fie persoanei fizice autorizate, dar de asemenea poate fi eliberat unei terte persoane care va poate scuti de drumuri si de alcatuirea unei documentatii stufoase si adesea greu de obtinut. Un astfel de sprijin poate veni din partea profesionistilor de la http://www.xbt.ro/, o echipa care poate oferi servicii de consultanta dar si de intermediere in vederea obtinerii formularului A1. Ei sunt cei care sunt mereu la curent cu noutatile din domeniul muncii, o piata mereu dinamica a carei legislatie se schimba in mod constant si care implica pregatire si experienta. XBT Trading sunt cei care pot intermedia contracte, avize si documente de munca si mai ales cei care o pot face in cel mai scurt timp cu putinta, astfel incat angajatorul sau angajatul care le solicita serviciile sa poata face o economie semnificativa de timp si de resurse.

Formularul A1 implica obtinerea unei serii intregi de documente, diferite pentru firme si pentru persoane fizice autorizate, care implica atat situatii contabile, balante, certificate de atestare fiscala, cat si contracte si adeverinte, autorizatii, etc, care de cele mai multe ori in Romania implica timp pierdut pe la cozi si institutii ale statului, nervi si situatii limita, pe care oricine le poate evita prin simpla delegare a echipei de specialisti XBT Trading.