Cum sa cumperi haine din magazinele online

Astazi cam jumatate dintre toate cumparaturile sunt efectuate online. Oamenii aleg magazinele online pentru ca plata se face rapid, nu se sta la coada, poti alege hainele dorite oricat de mult ar dura, te poti interesa despre fiecare in parte, poti citi comentarii si descrieri detaliate. Totusi online-ul vine si cu cateva capcane pe care de multe ori tindem sa le ignoram. Una dintre ele este alegerea masurii exacte.

Daca intr-un magazin offline poti proba din nou hainele, atunci cand cumperi haine online nu prea ai cum sa stii cum iti vin, daca masura este cea potrivita pentru corpul tau. Este bine sa stii mereu dimensiunile soldului si ale taliei pentru a putea aprecia cat mai bine masura corecta, afisata de multe ori in centimentri sau inch in functie de site-ul de unde cumperi. Majoritatea site-urilor cu haine online vin in ajutorul clientilor cu ghiduri de dimensiuni oferite de marca, insa acestea nu sunt perfecte asa ca trebuie sa iei in considerare si o anumita marja de eroare. Alta capcana pe care cumparatorii online o pot intalni la shopping pe diverse site-uri tine de achizitionarea de produse mult prea scumpe, desi sunt la reduceri.

Politica magazinelor este in general sa reduca anumite preturi cand e o perioada in care vanzarile vor fi mai mari, de sarbatori, sa spunem, insa preturile scazute sunt mult mai mari decat cele practicate inainte, reducerea fiind una artificiala. O capcana usor de evitat este cea a materialului din care e confectionat un articol de imbracaminte. Compozitia prezentata pe site este cea mai buna metoda prin care iti poti da seama daca ai material de calitate in respectiva haina sau e vorba doar de sintetice. Este foarte util daca te informezi despre materialele din care sunt fabricate hainele si intelegi foarte bine ce inseamna fiecare compus din mixul prezent la nivel de tesatura.

Cumpararea de haine prezentate video este mult mai eficienta si mai sigura de multe ori asta pentru ca vezi exact cum arata haina pe manechin, vezi cam cum se comporta la miscari, o poti analiza in amanunt. In fine, capcana in care cad foarte multi este si cea a culorilor. Diferenta dintre digital si culoarea reala, dintre culoarea sau nuanta de pe ecran si cea din realitate poate fi uneori foarte mare. Unele magazine online le spun clientilor la anumite culori care va fi corespondentul real, dar la multe nu se specifica nimic asa ca te poti trezi ca iei o rochie care e verde nici inchis, nici deschis si acasa observi ca de fapt ai luat ceva ce bate spre albastru, de exemplu.