Pentru ce folosim camere de supraveghere

Desigur ca toata lumea se intreaba care este intr-adevar rolul unei camere de supraveghere daca noi ca oameni avem constiinta, anumite principii si morala din plin. De cele mai multe ori insa nu mai luam in calcul si faptul ca rolul unei camere video de supraveghere nu este numai ca sa ne surprinda pe noi  clientii.

Cu siguranta multi dintre noi s-au simtit jenati atunci cand au intrat intr-un magazin si au observat ca sunt pe sus camere de supraveghere si se simt constransi, monitorizati continuu, ceea ce desigur ca nu le place si ii face poate sa renunte la serviciile unui anumit magazin. Insa rolul unei camere de supraveghere nu este numai acela de a monitoriza activitatea clientilor ci si acela de a supraveghea personalul angajat. Poate ca ne gandim la inutilitatea acestui fapt, insa multi oameni au reusit sa piarda locul de munca din cauza faptului ca au fost surprinsi prin intermediul camerelor ca nu si-au facut datoria la locul de munca si multi poate au fost promovati sau au primit un bonus mare, nestiind in realitate adevaratul motiv.

In prezent camerele de supraveghere reprezinta o metoda tot mai utilizata pentru supravegherea personalului chiar daca aceasta nu este tocmai etica.
Majoritatea angajatilor nu au un simt de raspundere atat de ridicat incat sa fie responsabili la locul de munca fara sa fie monitorizati. Astfel ca un lucru benefic este utilizarea camerelor. Un alt rol al rol ar mai fi si fidelizarea clietilor. Sunt firme care utilizeaza camere de supraveghere pentru a putea monitoriza clientii, implicit pentru a le putea oferi un bonus sau eventual o gratuitate celor mai fideli.

Oricare ar fi in final rolul unei camere de supraveghere, nu putem decat sa ne bucuram de protectia pe care acestea ne-o ofera atunci cand avem nevoie si de rolul lor bine stabilit in fiecare loc.