Masina la schimb – ideala pentru soferii cu masini in service

Nimic nu poate fi mai frustrant si mai enervant decat sa ramai fara masina pe o perioada nedeterminata in cazul unor reparatii neaparat necesare pentru autovehicul. Dimineti mereu pe fuga, intarzieri la intalniri importante sau la birou, minute intregi pierdute cu comenzi la firme de taxi, aglomeratia din mijloacele de transport in comun, fara sa mai vorbim de faptul ca e imposibil sa te bucuri de independenta si de viteza pe care ti-o confera faptul ca te poti deplasa in masina proprie.

Situatia pare fara iesire si cu toate acestea exista o sansa. Un numar din ce in ce mai mare de dealeri auto au integrat in ofertele lor catre clientii care achitioneaza masini de la ei serviciul de masina la schimb. Acest tip de serviciu este o facilitate extrem de utila clientilor care – din pricina unor evenimente nefericite in trafic, sunt nevoiti sa isi lase masina in service pentru o perioada mai scurta sau mai lunga. Cine poate beneficia de masina la schimb in service? In general, serviciul de masina la schimb in service este gratuit pentru clientii care au autovehicule aflate in perioada de garantie, si care au de stat in service o perioada mai mare de 24 de ore. Se pot oferi la schimb masini din flota dealerului de la care a fost achizitionata masina, dar exista si posibilitatea ca dealerul auto sa aiba incheiate contracte de inchiriere masini cu firme de rent a car care le furnizeaza la cerere autovehicule pentru serviciul de masina la schimb.

Clientii dealerilor sau reprezentantelor auto pot beneficia de acest serviciu chiar si in cazul in care masina nu mai este in garantie, insa in acest caz serviciul este in general contra cost, desi preturile pot fi calculate preferential.
Serviciul de masina la schimb mai poate fi oferit si de catre service-urile auto pentru care se opteaza in cazul reparatiei, dar si de catre societatile de asigurari, conditiile urmand a fi discutate cu beneficiarii acestor servicii.