Mistere medicale pe care trebuie sa le vezi pentru a le crede

Fetita care a paralizat in mod misterios -Tampa, Florida. Cu o luna si jumatate inainte de Craciunul 2013, Marysue, in varsta de doar noua anisori, a mers cu mamica ei la spital pentru un banal vaccin pentru a fi ferita de raceala. Anul acesta, micuta a sarbatorit Craciunul… intr-un scaun cu rotile, complet paralizata, fara a putea vorbi… La trei zile de la vaccinare, Marysue nu s-a mai putut ridica din pat si nici nu a mai putut vorbi.

Medicii au descoperit ca fetita avea o boala rara care se caracterizeaza prin atacarea mielieni de catre sistemul imunitar, ceea ce paralizeaza complet nervii din coloana vertebrala si creier. Materia cenusie din creier si coloana vertebrala devine astfel extrem de vulnerabila. Paralizia si orbirea apar imediat ce aceasta „protectie” dispare. Medicii refuza sa creada ca un banal vaccin a generat boala atat de grava, desi parintii fac cercetari si nu pot concepe ca fetita lor a fost nenorocita de o injectie… Tatal micutei a ales sa o ingrijeasca si sa renunte la viata sa pentru micuta. Fata care plange cu pietre-Yemen. La inceputul lui 2014, o fetita din Yemen, Saadia, de opt anisori, a inceput sa planga cu… pietre in loc de lacrimi. Saadia e al 12-lea copil al familiei si este singura care prezinta astfel de simptome ciudate. O alta fetita, din aceeasi regiune, are aceeasi boala, plansul cu pietre-in plus, fetita mai mare are abdomenul umflat si patru ore la rand nu e constienta de sine. Cu toate astea, a doua fetita s-a recuperat.

Localnicii, oameni simpli, cred ca fetita e posedata sau e vrajita. In restul zilei, fetita plange cu lacrimi normale, dar spre seara si noaptea, lacrimile se transforma in pietricele. Curios, fetita nu sufera si nu are dureri, desi, zilnic, 100 de pietricele ii ies din ochisori…