Ai nevoie de aer conditionat? Afla de aici ce tipuri poti lua!

Vara, suntem de acord cu totii ca temperatura din apartamente devine insuportabila mai ales in lunile iulie si august. Pentru cei care isi permit, aparatele de aer conditionat pot fi o salvare atunci cand soarele isi face de cap iar organismul nu mai poate face fata caldurii. Daca si dvs. aveti de gand sa va luati unul, trebuie sa stiti ca veti gasi pe piata nu mai putin de patru tipuri de astfel de aparate, de perete, de tavan, splituri sau portabil.

Probabil ca veti gasi in toate magazinele de profil aer conditionat de tip split, care are un condensator, montat afara, si un evaporator, montat in casa. Condensatorul raceste aerul, apoi e introdus in casa via evaporator. Zgomotul este mare in cazul condesantorului, insa acesta este afara, asa ca in casa nu se va auzi mare lucru. Unitatea exterioara ar trebui sa fie destul de solida si foarte grea, petnru a avea in interior doar materiale de calitate. Daca viteza aerului eliminat prin evaporator este prea mare, trebuie sa va reorientati catre un dublu split, adica cu mai multe aparate de interior puse pe acelasi compresor. Se reduce astfel zgomotul produs de mai multe condensatoare pentru fiecare camera in parte si consum de curent electric. O economie substantiala la curent faceti si daca achizitionati aparate de aer conditionat etichetate cu o clasa energetica peste A+. Si mai performante sunt aparatele ductibile, dar se pot monta in camere foarte inalte, sub tavanul fals.

O varianta mai simpla este aparatul portabil pentru racirea aerului, el putand fi purtat in fiecare camera unde e nevoie de putina racoare. Totusi, functionarea lui depinde de golurile in zid, asa ca nu aveti cum sa-l puneti in orice camera doriti. Per total, un aparat aer conditionat e necesar, investitia initiala este mare, dar se amortizeaza si e una de viitor, foarte buna mai ales pentru zilele toride de vara.